Tehnološke inovacije
22

Iskoristite moć Aqara pametnih rješenja za dom

Aqara pametna rješenja za lakšu svakodnevnicu
Aqara pametna rješenja za jednostavniju svakodnevnicu
Dok je svijet opsjednut pametnim naočalama, raspravljajući o opravdanosti ovog uređaja, pametni domovi su već stekli priznanje ljudi svojim opipljivim koristima za korisnike, a u nastavku pronađite neke od sjajnih uređaja.

Pametni domovi nude sveobuhvatno rješenje za rješavanje različitih kućnih problema, a to su:

  • Sveobuhvatna kontrola i zaštita doma: Sistem pruža robustne sigurnosne mjere protiv krađe i provale, dok također detektuje i upozorava stanovnike na hitne situacije kao što su dim ili poplave.

  • Troškovno efikasno upravljanje energijom: Omogućavanjem daljinskog upravljanja postavkama temperature i elektronskih uređaja, tehnologija pametnog doma omogućava korisnicima da bez napora optimiziraju potrošnju energije i štede novac na mjesečnim računima za komunalije.

  • Učinkovita automatizacija za poboljšanu udobnost: Pametni domovi pojednostavljuju svakodnevne zadatke kako bi poboljšali udobnost i praktičnost. Od automatskog podešavanja zavjesa i svjetla do aktiviranja aparata kao što su aparati za kafu.

Presense sensor
Presense sensor

Ove godine, na našem tržištu se pojavio novi brend Aqara - pametna rješenja za dom. Sa širokim spektrom proizvoda, uključujući kamere, senzore, utičnice, pametne prekidače i sl. Aqara se besprijekorno integrira sa Apple HomeKit, kao i sa Alexa i Google Home sistemima, osiguravajući sigurno i intuitivno iskustvo pametnog doma za korisnike u različitim okruženjima, bilo da se radi o stanovima, kućama, uredima ili hotelima.

Da bismo pojednostavili vaš put prema pametnom životu, sakupili smo listu esencijalnih Aqara proizvoda koje treba uzeti u obzir:

Aqara Camera Hub G3: Vaš čuvar doma omogućen AI

U srcu ekosistema pametnog doma leži Aqara Camera Hub G3. Ovaj multifunkcionalni uređaj služi kao HomeKit Secure Video kamera i Zigbee 3.0 pametni centar za dom. Sa funkcijama kao što su prepoznavanje lica i pokreta, HD video streaming, i funkcionalnost pan-and-tilt, G3 nudi neusporedivu sposobnost nadzora.

Camera Hub G3
Camera Hub G3

Njegova Neural Processing Unit (NPU) omogućava napredne AI funkcionalnosti, uključujući prepoznavanje lica i kontrole zasnovane na pokretima. Osim toga, ugrađeni Zigbee centar omogućava besprijekornu integraciju sa do 128 Aqara pametnih uređaja, dok podrška za glasovne asistente proširuje njegovu funkcionalnost. Sa opcijama lokalnog skladištenja i bez pretplatničkih naknada, G3 daje prioritet privatnosti i pristupačnosti.

Sveobuhvatna sigurnost sa Aqara senzorima

Sigurnost je osnovni zadatak bilo kojeg sistema pametnog doma, a Aqara nudi niz senzora za osiguranje sveobuhvatne zaštite:

  • Aqara Motion Sensor P1 detektuje uljeze u domu i odmah šalje obavijesti korisniku, bez obzira koliko su daleko od svog doma. Kada je pravilno konfigurisan kroz mobilnu aplikaciju, senzor pruža kontinuirani nadzor, lokalne zvučne i svjetlosne alarme, i obavijesti bazirane na oblaku kada se detektuje pokret. Može se koristiti sa HomeKit ili drugim podržanim ekosistemima pametnog doma.
Aqara Motion Sensor P1
Aqara Motion Sensor P1
  • Aqara Vibration Sensor detektuje vibraciju i pokret u domu. Kada senzor detektuje vibraciju, nagib ili pad, on pokreće pametni centar u ekosistemu pametnog doma da aktivira alarm i šalje obavijest na telefon korisnika. Također uključuje senzor ubrzanja visoke preciznosti.

  • Senzor za temperaturu i vlažnost vrši realno vrijeme praćenja i regulacije temperature, vlažnosti i atmosferskog pritiska. Kada se koristi u kombinaciji sa pametnom utičnicom i ovlaživačem, senzor može automatski podesiti nivo vlažnosti u prostoriji. Uređaj koristi industrijski-grade Sensirion senzor sa tačnošću vlažnosti od ± 3% i tačnošću temperature od ± 0.3 stepena Celzijusa.

  • Aqara senzor za vrata i prozore detektuje u realnom vremenu da li su prozor ili vrata u domu otvorena. Možete pokrenuti alarmni modus pametnog centra kada napustite kuću ili kada spavate. Ako se vrata ili prozor otvore, centar će alarmirati i poslati obavijest na vaš telefon.

Aqara senzor za vrata i prozore
Aqara senzor za vrata i prozore
  • Aqara senzor za curenje vode detektuje poplave i štiti vašu imovinu. Kada nivo vode dostigne 0.5mm, senzor za curenje vode će aktivirati pametni centar, pokrenuti alarm i poslati obavijest na telefon korisnika.

Aqara G4 Pametno video zvono: Sigurnost i automatizacija redefinisane

Kombinujući tehnologiju prepoznavanja lica sa personalizovanim funkcijama automatizacije, Aqara G4 Pametno video zvono nudi neusporedivu sigurnost i praktičnost. G4 zvono primjenjuje lokalne algoritme umjetne inteligencije za prepoznavanje lica (do 30 lica) i personalizovanu automatizaciju, tako da su lažni alarmi značajno smanjeni.

Naprimjer, možete kreirati jedinstvene "Dobrodošli kući" scenarije za individualne članove porodice i česte posjetioce kroz Aqara Home aplikaciju, kao i druge personalizovane akcije kontrole pametnog doma na osnovu prepoznavanja lica. I sve ovo čak i bez internet veze, jer se AI algoritmi izvršavaju lokalno na uređaju.

Aqara G4 pametno video zvono
Aqara G4 pametno video zvono

Njegova robustna konstrukcija i laka instalacija čine ga pouzdanim dodatkom pametnom domu. Još jedna prednost je besplatno skladištenje snimaka kamere u cloudu na sedam dana. Osim toga, postoji opcija sigurnog 24/7 snimanja na lokalnu MicroSD karticu do 512 GB, koja se ubacuje u unutrašnju jedinicu.

Aqara proizvodi su dostupni za kupovinu i online i u fizičkim trgovinama, osiguravajući pristupačnost za sve. Podignite svoje životno iskustvo sa inovativnim pametnim rješenjima za dom Aqara i započnite putovanje praktičnosti, sigurnosti i mira.

Za više informacija i dostupnosti, posjetite Aquara partnere trgovce i online platforme: zis.ba, planet.ba, plus.ba i imtec.ba.