{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hologramska pop zvijezda pokorila muzičku scenu

S
12.11.2010. u 22:35
0
25
Hologramska pop zvijezda pokorila muzičku scenu
0
Hologramska pop zvijezda pokorila muzičku scenu
Najveća japanska pop zvijezda se razlikuje od svih ostalih, ona je hologram. Hatsune Miku je u potpunosti pokorila muzičku scenu,a njeni koncerti su rasprodani u rekordnom vremenu. Kao u filmovima naučne fantastike, hologram Miku održava koncerte u Japanu pjevajući hitove.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Miku je hologram kojeg je kreirala kompanija "Crypton Future Media". Kupci je mogu programirati da pjeva razne pjesme na njihovom kompjuteru.

Hologram je napravljen u liku šesnaestogodišnjakinje koja je visoka 160 cm, ali iz kompanije nisu otkrili detalje o njenom karakteru, piše "Daily Mail".Kompanija "Crypton Future Media" snima glasove i obrađuje ih "Yamahinim" softverom Vocaloid kako bi napravila svoje likove.

Glas za Miku je posudila glasovna glumica Saki Fujita. Svi uzorci sadrže po jedan japanski glas koji se kasnije sastavljaju i kreiraju riječi i stihove.

Njena muzika i lik su postali toliko popularni da se sada u vrlo kratkom periodu rasprodaju svi njeni nastupi, a fanovi je vole kao da je stvarna pop zvijezda.

Ovo je prvi put da se hologram koristi na sveni na ovakav način, da se kreće i pjeva poput stvarne pop pjevačice.Miku je postala tolika zvijezda da dobila i fan-klub na društvenoj mreži "Facebook", a posjeduje i vlastitu izdavačku kuću. Pojavila se i u nekoliko epizoda jednog popularnog japanskog animiranog tv-programa.

Svoj prvi koncert je "održala" 2009. godine, a bila je i na turneji u Singaporeu.

U martu 2010. godine su tri metalne pločice sa ugraviranim likom Miku poslane u svemir japanskom letjelicom Akatsuki, nakon što je prikupljena peticija sa više od 14.000 potpisa ljudi koji su željeli da i Miku bude dio ovog događaja.

Komentari (25)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: