{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google vam omogućava da ostavite "digitalnu oporuku"

12.4.2013. u 08:47
3
1
Google vam omogućava da ostavite "digitalnu oporuku"
3
Google vam omogućava da ostavite "digitalnu oporuku"
Google je predstavio novu opciju nazvanu "Inactive Account Manager" ili "Upravitelj neaktivnog računa", koja će im omogućiti da znaju šta treba uraditi sa računima korisnika u slučaju njihove smrti.
Mnogi od nas ne vole razmišljati o smrti, posebno vlastitoj, svjesni su u Googleu, ali su ipak željeli skrenuti pažnju na period nakon što nas više ne bude, a naši računi na servisima Gmail, Picasa, Google+, Drive, YouTube... ostanu aktivni.

Ova svojevrsna digitalna oporuka vam omogućava da isplanirate šta biste željeli da se desi s vašim računima i postavite je da se aktivira nakon tri, šest, devet ili 12 mjeseci. Nakon toga ponovo možete podesiti novi period.

Ako vam je želja da svi vaši podaci nakon smrti budu obrisani, možete to navesti, baš kao i imenovanje osobe koja će, kada vas više ne bude, upravljati vašim podacima. Moguće je imenovati najviše deset skrbnika koji će dobiti pristupne podatke za vaš račun, ali neće moći objavljivati ništa pod vašim imenom.

Neki novu opciju nazivaju Google Death Manager i kažu da je to morbidni podsjetnik o primatu koji digitalni podaci preuzimaju u našim životima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: