{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Google počeo sa novom politikom kontrole privatnosti

S
Sarajevo-x.com
1.3.2012. u 08:12
0
6
Google počeo sa novom politikom kontrole privatnosti
0
Google počeo sa novom politikom kontrole privatnosti
Internet gigant Google pokrenuo je politiku kontrole privatnosti bez obzira na upozorenja EU da krše evropsko pravo.
Promjena u politici kontrole privatnosti znači da podaci koje je sakupio Google servis mogu koristiti druge platforme u vlasništvu Googlea, YouTube, Gmail i Blogger.

Google je objasnio svoj potez kao obezbjeđivanje svojim korisnicima mogućnost da pretraga bude uspješnija i produktivnija. Međutim, regulatori sličnih poteza u Francuskoj pokrenuli su sveobuhvatnu istragu, prenosi BBC.

"EU je jako zabrinuta o kombinaciji ličnih podataka razvučenih i podijeljenih preko svih servisa. Postoji velika sumnja u legalnost i ispravnost takvog procesa, kao i nepodudaranje sa evropskim pravom“, navodi se u izvještaju jedne od agencija koje ispituju cijeli slučaj.

Međutim, savjetnik za pitanja kontrole privatnosti u Googleu Peter Fleischer je kratko odgovorio da je više nego na raspolaganju da odgovori na sva pitanja i zabrinutosti koje neko tijelo iz EU možda ima.

"Kao što smo nekoliko puta najavljivali promjenu politike kontrole privatnosti od prvog marta, naša posvećenost prema principima i zaštiti privatnosti je jača nego ikad“, napisao je Fleischer u svom blogu.

Kompanija je odbila da sačeka sa promjenama privatnosti i napravili su izmjene koje su dugo najavljivali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: