Kombinacija usluga
2

Google počeo mijenjati Android Pay i Google Wallet novom aplikacijom

Klix.ba
Kompanija Google je počela mijenjati svoje aplikacije Android Pay i Google Wallet novom aplikacijom koja kombinuje ove dvije usluge plaćanja, a to je Google Pay.

Aplikacija je podijeljena na dva dijela, prvi tab Home prikazuje nedavne aktivnosti plaćanja, obližnje lokalne ponude i prodavnice te druge informacije korištenjem Googleovog interfejsa u stilu kartice, dok se u drugom tabu nazvanom Cards nalaze vaše kreditne, debitne, nagradne i poklon kartice.

Google ima velike planove za Google Pay, a kompanija obaćava da će ta usluga biti proširena na sve Googleove proizvode uključujući Chrome i Assistant. Baš kao što je bio slučaj s aplikacijom Android Pay, korisnici će moći koristiti kartice i informacije za plaćanje pohranjene u Google Payu za širok spektar aplikacija i internet stranica kada koriste uređaj s Androidom ili Chromeom. Google Pay će se moći koristiti i za prijevoz u gradovima uključujući Kiev, London i Portland. Ipak, to će zavisiti od mjesta u kojem određeni korisnik živi i kakav je njegov prijevoz.

Google radi i na integrisanju svoje usluge Google Wallet direktno u Google Pay aplikaciju u SAD-u i Velikoj Britaniji. Zasad je Google Wallet aplikacija preimenovana u Google Pay Sand te je unaprijeđen njen dizajn kako bi odgovarao ostatku Google Payja.

Vezani članci