Nadmašio konkurente
20

Google Pixel 8 na MWC-u dobio nagradu za najbolji smartphone

D. B.
Na Mobile World Congressu u Barceloni dodijeljeno je 28 nagrada u šest kategorija, a četiri od njih se odnose na kategoriju "Devices".

Googleovi mobiteli Pixel 8 i Pixel 8 Pro osvojili su prestižnu nagradu Best smartphone, čime su nadmašili iPhone 15 Pro, Galaxy S23 seriju, Z Flip 5 i OnePlus Open/Oppo Find N3. Nagrađeni su za "izvrsne performanse, inovaciju i liderstvo" u konkurenciji pametnih telefona predstavljenih između januara i decembra 2023. godine.

U kategoriji Breakthrough innovation su se u uskom izboru našli silikon-karbonska baterija mobitela Magic V2, Googleova posvećenost sedmogodišnjim nadogradnjama i mogućnosti AI tehnologijama snimanja. Sudije su odlučile da je Qualcommov najnoviji procesor Snapdragon 8 Gen 3 zaslužio nagradu zbog "hardverske i softverske inovacije u samim pametnim uređajima".

Samsungov Galaxy Tab S9 Ultra trijumfovao je u kategoriji Best Connected Consumer Device, a konkurencija su mu bili Motorola Defy 2 s Bullittovom satelitskom komunikacijom, HTC Vive XR Elite, Huawei Watch Ultimate i RayNeo Air2 XR Glasses naočale. Samsungov tablet je nagrađen kao "najbolji svakodnevni potrošački elektronski uređaj ili gadget, koji donosi nove i pametne aplikacije, efikasnost i funkcionalnost korisniku, kod kuće ili u pokretu".

Za Best of Show nagradu su se borili uređaji predstavljeni tokom MWC-a. Iako je prvobitno debitovao u Kini, Magic V2 RSR Porsche Edition je međunarodnu premijeru imao u Barceloni 25. februara tokom Honorovog eventa.

Vezani članci