Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ne pricaju o otpadu maski i injekcija
Dragi naši, postavili smo 32 kontejnera za električni otpad u Sarajevu, Gračanici, Goraždu, Konjicu i Mostaru, također postoje naša reciklažna dvorišta gdje svi građani mogu svoj električni i elektronski otpad besplatno odložiti. Naše društvo je ovlašteni operater za Federaciju Bosne i Hercegovine, za sve firme je također obezbijeđeno besplatno preuzimanje količina elektro otpada iznad 150 kg. Sve informacije detaljnije pronađite na našoj stranici www.zeos.ba.
Doći će vrijeme da se stvari popravljaju.
Mislim da je najveća odgovornost na kompanijama koja reguliše otpad i državi koja regulaciju otpada mora zakonski urediti. Isto tako, sve to treba platiti. Pa, npr. ako sam već sortiraš otpad i odložiš ga u odgovarajuće kante, pa služba za otpad to pokupi i dalje nosi na reciklažu, onda je jeftinije. A ako sve u jednu kesu i jedan kontejner, onda je skuplje.
Pa kad prave telefone da moras svake 2 godine da mjenjas komplet sve, jer ugradjena baterija crkne i ne moze da se zamjeni.
@bambaklat Nije istina, Sve komponente telefona osim batetije mogu trajati 10 godina, samo treba bateriju promjeniti nakon 2 godine i traja ce telefon par 1 ili 1,5 godinu vise pravi veliku razliku.
I opet cemo mi koji to kupujemo biti krivi, a ne oni sto proizvode.