{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook ima nova i strožija pravila, moguć veći broj uklanjanja sadržaja

16.3.2015. u 13:58
19
19
Facebook ima nova i strožija pravila, moguć veći broj uklanjanja sadržaja
19
Facebook ima nova i strožija pravila, moguć veći broj uklanjanja sadržaja
Facebook je nedavno izvršio nadogradnju svojih pravila o zabranjenom sadržaju, tj. o smjernicama za zabranu ukoliko sadržaj smeta korisnicima ili krši samu politiku Facebooka.
Iako je opća politika o sadržaju ostala nepromijenjena, konkretizovane su zabrane kao što su promovisanje terorističkih aktivnosti, terorističkih simbola ili pak osoba koje predstavljaju takve organizacije.

Facebook je pooštrio pravila i za veličanje i afirmisanje grupa koje se smatraju opasnim.

Također, iskristalisana su pravila koja se odnose na uznemiravanje drugih korisnika putem javnog sramoćenja ili ismijavanja. Novi pogledi usmjereni su i ka općem govoru mržnje, fotografijama i videima sa nasiljem ili scenama samoranjavanja.

Što se tiče fotografija na kojima su prikazana obnažena tijela, Facebook sada zabranjuje postavljanje razotkrivenih stražnjica, a ponovljeno je i pravilo neprikazivanja ženskih grudi na kojima se vide ili naziru bradavice.

Što se tiče veličanja kriminalnih radnji, ono je također zabranjeno, ali je promovisanje ili predlaganje legaliziranja ilegalnih radnji dozvoljeno.

Iako pravila nisu drastično promijenjena, cijela dogradnja je učinjena kako bi se izbjegla pojava nejasnoća kada se odbije određeni zahtjev za uklanjanje sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: