Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KO MOZE PREZIVJETI NUKLEARNI HOLOCAUST? UMJETNA INTELIGENCIJA.
gosoodin, svjetski covjek...
Sve sto moze, i treba da se otvori..i vidi sta je unutra..ako neces ti..neko drugi hoce
Treba malo dublje razmisliti o tome sto govori. Umjetna inteligencija kojom se on bavi je nesto sasvim drugo. Medjutim ova recenica cilja na umjetnu inteligenciju u vojne svrhe. Zamisli sad da "masina" raspolaze sa desetak bojevih glava :/// To ce nas i dokrajciti. Terminator in real life :)
Mislim da ova izjava ima tesku poruku, da je velika prijetnja umjetna inteligencija, mislim da bi se svi trebali vise posvetiti ovoj pojavi. Polako nam se desavaju svi scenariji iz filmova, polako nas pokusavaju staviti pod potpunu kontrolu masina. Dosta vise bi drustvo trebalo analizirati ovu novu prijetnju i iznaci neki modul za borbu protiv kompanija i lidera koji se zalazu za ovu inovaciju.
Samo ti napravi Holodeck ko u Star Treku, da i Nagasaki ustane jednom u zivotu sa stolice.
Opasno, a svi rade na njoj, ukljucujuci Muska.
upravo tako ...on je medju liderima na tom polju.
upravo tako ...on je medju liderima na tom polju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)