Tehnologija
133

Čudo od uređaja: Miracle Machine vodu pretvara u vino

Klix.ba
Uređaj Miracle Machine bit će pravi poklon za ljubitelje vina. Ovaj uređaj pomaže vam da napravite vlastito vino u svom domu za samo nekoliko dana. Sve što vam je potrebno jeste ovaj čudotvorni uređaj i smartphone.

Upute su vrlo jednostavne - upalite iPhone aplikaciju Miracle Machine i izaberete tip i stil vina koje želite napraviti. Aplikacija vam potom kaže koje sastojke da stavite u uređaj za pravljenje vina, a konektuje se putem Bluetootha. Aplikacija prati progres pravljenja vina koje bude gotovo za otprilike tri dana.

Naprimjer, izaberete Cabernet Sauvignon aplikacija će vam ponuditi recept. Sastojke neće biti teško naći jer će kreatori uređaja lansirati svoje vinarske setove koji će sadržavati koncentrate grožđa, kvasac i ostale sastoje potrebne za pravljenje određene vrste vina.

Uređaj se sastoji od termo-plastične fermentacijske komore, termoelektričnog grijača, ekrana koji prikazuje temperaturu, motora koji miksa sastojke, mikroprocesorske ploče koja kontrolira proces i antene za Bluetooth kako bi se uređaj spojio s pametnim telefonom.

Očekuje se da će uređaj za pravljenje vina koštati 499 američkih dolara. Izumitelji Miracle Machine Kevin Boyer i Philip James planiraju prikupiti sredstva putem Kickstartera.