Tehnologija
110

Apple Watch stigao u Sarajevo

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevo su danas stigli prvi primjerci dugoočekivanog Appleovog sata.

Apple je prvi pametni sat - Apple Watch predstavio u septembru prošle godine i najavio ga kao revolucionarni proizvod.

Apple Watch ima aplikacije kao i drugi Appleovi uređaji, a centralna aplikacija je naravno sat. Pomoću sata možete kontrolisati muziku na drugim uređajima ili muziku na satu, možete čitati poruke, pratiti svoj kalendar, primati notifikacije, pregledavati fotografije, koristiti mape i navigaciju...

Na satu se nalazi Fitness aplikacija, a Appleova je želja motivirati ljude da se što više kreću. Sat prati vaše otkucaje srca i brzinu kojom se krećete. Prati i potrošnju kalorija, i obavještava vas kada ste potrošili zadanu količinu kalorija.

Pomoću Apple Watcha možete i telefonirati, a svakodnevno stižu nove aplikacije s podrškom za sat. Klix.ba aplikacija za iPhone će također uskoro imati podršku i za Appleov sat.

Sat dolaziti u tri izdanja - Apple Watch, Apple Watch Edition i Apple Watch Sport i što je vrlo važno radi i s iPhoneom 5C, 5S i iPhoneom 6.

Apple Watch dolazi u dvije veličine, sa šest različitih narukvica, među kojima zlatne, gumene i kožne.

Bh. građani moći će ga kupiti u kompaniji Mekline, Appleovom ovlaštenom servisnom centru za BiH, smještenom u zgradi Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Kako nam je kazao vlasnik Meklinea Maglen Stipčević, zainteresirani kupci će Appleov pametni sat moći pogledati od ponedjeljka, a uskoro bi trebale biti poznate i cijene kada će i zvanično krenuti njegova prodaja.

Vezani članci