Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
it's awesome
Vidjecemo kako ce ovo raditi u odnosu na x86, ako bude radilo bar isto onda je definitivno revolucija svega.
Macbook je fantastičan, još kad bi ova cijena bila kod nas... ali ovaj Mac su unazadili dizajnerski
Cijene su za americko trziste,a mi kako smo povezani ovo ce doc tek a par godina kod nas sa x10 cijenom
Napravili su sjajan posao, u M1 je zamjena za 5 chipova koji su sve integrisali u jedan chip, GPU ima 2.6 TFlops sto je izmedu Geforce 1050 Ti i 1650, sve je na ARM arhitekturi umjesto X86 i 5nm umjesto intel 14nm ili 10nm.
@NovusHominum Stvarno sjajan posao a ovo je tek pocetak. M1 je njihov prvi a i najvjerovatnije ”najsporiji” cip. Ostatak dolazi najvjerovatnije u martu. Najzanimljivije ce biti vidjeti prvi iMac ove vrste. Sta mozemo ocekivati od ”desktop-klase” procesora i GPU? Gdje je samozvani strucnjak ”Jahac” da nam kaze kako je sve sto Apple napravi smece? 😊
Ovo bi mogla biti fantasticna stvar za buducnost ipad pro-a sa full macos sistemom.