Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zanimljivo je da su upravo neki od engleskih naucnika vrlo brzi da se negativno izjasne kad su u pitanju eventualne piramide u Bosni, sfere u Zavidovicima, investiranje (Arapa) u Bosni, ili kad je u pitanju i sam dr.Osmanagic...
@BH_Faraon I pazi klixa, kaže za njih "stvarni naučnici". E klixe klixe, dobro te znamo!
@Tume Neka nama Semira, Torabija, Ajvatovice, Međugorja isl. Nauka vozdra.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ni kraj moje kuće nećete naći ni lopatu, ni mješalicu pa to ne znači da je nastala "prirodnim putem", yebo vas više alat da vas yebo! Inače, kad se Englezi nečeg dohvate onda nema da nije istina ako oni tako hoće. Npr., Robin Hud je lik koji se pojavljuje u preko 60 filmova i serija!!!! Da li to znači da je stvarno postojao? Naravno da ne znači! Šekspir napiše "Romea i Juliju", Talijani odmah pođu hvatat turiste i vodit ih pod neke Julijine pendžere u Veroni iako su i Romeo i Julija izmišljeni.
@Tmuša i Tma Ma zaboli me neka stvar i za kugle, i za Srbiju, i za Zavidoviće i njihove kugle... Poenta je da se "daljinski" odredi šta je istorijska istina a šta nije, i onda to svi skupa konzumiramo kao kakve budale. U međuvremenu, dok nama svima neko iz Londona ili Pariza ne odredi da budemo bitni, ti put pod noge pa se slikaj pod prozorom Julije, ili uživaj u šezdeset i kusur filmova o Robin Hudu! To je sve živa istina!
Semir Obmanagic je u ocitom sukobu sa prirodom. Sve sto "otkrije" i "pronadje" je nastalo prirodnim putem.
Meni stvarno nije jasno zašto mi dopuštamo nekim manipulatorima da ovakve stvari proglasavaju se ne bitnim.Od ovoga se mogao napraviti lijep turizam u nasoj zemlji pa koga briga jesul one prirodno nastale ili su djelo nekog covjeka.
@MuslimBosniak Treba razmišljati kako napraviti ljudima način da mogu profitirati u ovoj zemlji posebno od turizma.To bi otvorila mnoga vrata za investicije.Mogla se lijepa priča napraviti imamo mi pametnih ljudi na nasim Univerzitetima koji su mogli napraviti lična istraživanja povodom ovoga.A ako neki dodje Englez napravit ga glupim i neukim nek vidi da i mi znamo dosta toga,a ne olahko se prepustamo ljudima koji bi sutra ovo kamenje odvukli iz BIH.
Jesam odma' rek'o da Sema maglu prodaje :D
Ekspert najzad propgovorio. Stare najmanje 100 000 gdoina. Arhetipski oblik. Ja sam nagađao da treći granitna kocka iz Jablanice kad ono KONUSNI TUMULI. Eh ovi tumuli su neupitni pa hajd sad osporavAj sine AKO MOŽEŠ piramide iz Visokog ili kugle iz ZAVIDOVIĆA :))
neko cackao nos pa pravio kuglice
http://webecoist.momtastic.com/2009/07/22/18-natural-formations-that-look-man-made/
Ove stijene sa plaže uopste nisu sfere, ne kontam poredjenje.
Ovo su klikeri od djece dinosaurusa. Zašto ne, i u gluplje smo stvari vjerovali.
Ne mislim da nas 'strance' žele umanjiti. Znam da njekim ljudima teško pada akceptirati istinu stručnjaka - i realnost. Izgleda da nam to u Bosni fali. Hajmo se ponositi nasim stećcima, našaim kulama, našom Bosančicom, starim rimskim zgradama i našoj lijepoj prirodi u Bosni. Hajmo to čuvati. Imamo se vazda sčim posnositi. Nisu nam potrebne vanzemaljske piramide ili kugle stare 10.000 godina.
Potrebno je sve da znamo od kako je čovjek sišao ili došao na ovo tlo. Ako to neznamo onda imamo komšiluk, a i šire koji kažu da se ovdje nije ništa desilo ako se nije desilo u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji - kulturno "razvijenim" područjima.
@KesedzijaMusa -Pa nemora da znači da samo Albanci znaju Albanski. Ima i Bosanaca zar ne?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako se već diže tolika pompa, vrlo lako se može provjeriti šta je ovo, jer taj kraj spada u tzv. spilit-keratofirsku formaciju, koju karakteriše ovakav postanak stijena. Pogledajte po netu fotografije pojedinih minerala, ostaviće vas bez teksta to kako priroda pravi savršene geometrijske oblike. Svaka čast gospodinu Osmanagiću, ali izgleda nestalo para od piramida u Visokom.
ima on para i bez ovog ne brini se ti za njega i imo je i prije visokog samo se ti nemoj brinut imal on ili ne ;)
ma Samir ublehaš teški...ali bilo bi dobro da je to neka vrijednost pa da se dokorlja na Poljine Ils da Bakir prisvoji to mu je babovina...
Bice "naucnika", "strucnjaka" da "objasne" sve to. A zasto ne bi moglo biti da je stvarno neka drevna civilizacija to odradila, ostavila dokaz da su bili na Zemlji, i opet se vratili odakle su dosli.
Ja ovo nebi znao ni "zasalovati" :)
zar ti "stručnjaci" stvarno nemaju naučno objašnjenje osim onog da su kugle "nekako nastale"... pa i hodža na džumi je naučno potkovaniji...
Nemaju! Njih interesuje samo o << ima li njih tu negdje i da slučajno nije nastalo u doba Turaka i Komunista!
Ma sve i da nije "JEST 100%", jedino se u Bosni sve što imalo valja treba brže bolje razvaliti, omalovaziti itd. ublehe jedne. JESU KUGLE PRAVLJENE LJUDSKOM RUKOM I TAČKA.