Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
snimci nisu laserski, curiosity nije letjelica a pritisak u tlu nije atmosferski. sram vas bilo!
@určibald ...bolan, pa redakcija ne zna ni svoj sopstveni jezik...a kamo li tehničke detalje, il\' gluho bilo fizičke veličnie :)
slazem se u svemu... samo sto atmosferski pritisak djeluje na tlo... tako da tu nisu bas totalno pogrijesili (tehnicki) :D
izostavili ste najvažnije informacije pri prevodu članka: http://www.usnews.com/science/news/articles/2012/10/11/mars-rovers-peek-at-rock-turns-up-a-curiosity
Sad cu napisati masoni i lazi vezano za ovo i dobit cu hiljadu lajkova, jer lajk je danas bitniji od dorucka.
i mene je ovo iznenadilo, a nisam naucnik !
On je istakao kako nije moguće odrediti starost komada tla, koji najvjerovatnije nastaju u dubini tla i pod velikim atmosferskim pritiskom. mislim \'alo...haos!
Snimci su iznenadili ne samo naučnike nego i redakciju krxa. Oni su očekivali male zelene kako čitaju krx.ba.
koliki je atmosverski pritisak na kurčibaldu ,ali u jebibelima
za ovog što prepisuje na engleskom: znaš li ti šta si napisao??? i koliki je pritisak 1 Pa? atmosferski pritisak na površini Zemlje je približno 100 hiljada Pa. Pa uporedi sa ovim svojim brojevima. poklopi se i šuti. levatu smiješni.
@@ kurčibald To je daleko od visokog atmosferskog pritiska. Oni su htjeli reći visokog pritiska, koji postoji u dubini planeta, ali to definitivno nije atmosferski pritisak.
\'\'The atmospheric pressure on the surface of Mars averages 600 pascals (0.087 psi), and ranges from a low of 30 pascals (0.0044 psi) on Olympus Mons\'s peak to over 1,155 pascals (0.1675 psi) in the depths of Hellas Planitia.\'\' Levatu smiješni.
mojne ba vrijedjat vjerska osjecanja \'ateista\' hahahahaha
Ništa, svi Ameri juriš na Hawai, pucajte se tripovima i furajte se da ste na Marsu
Burek u svemiru
eto nauke i prdačine,mi stotiama godina učimo po školama jedno a ono bude nešto sasvim drugo,nauka je samo nagađanje izgleda.
Atmosferskim pritiskom HAHAHHAHAHAHAH