Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovdje se još uvijek funkcioniše po starom sistemu kojem je glavna stvar memorizacija i ponavljanje stvari, bez razumijevanja. Dijete dobije zadaću s 50 zadataka, bez ikakvog konteksta. Naravno da će to biti bauk. Mislim da je ovom rečenicom sve objasnio.
upravo tako! pa mi cak i strane jezike u skolama ucimo kroz teoriju i na maternjem jos... djeca nam uce engleski od treceg osnovne pa do zavrsetka srednje i na kraju nemaju pojma...
SDFAbanda vama HDZ-ovcima je matematika mrska iz drugih razloga. Dok je Njemca Smita, sta ce vama to :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Wellesley Collegeu je rangiran na 1540 mjestu ispred njega su zagrebački i beogradski univerzitet.
američki "kiseljak".
Alan Turing je uz pomoc matematike preokrenuo citav tok drugog svjetskog rata ali jok ne treba nama matematika. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Onda dođe nastavnik matematike i kaže učeniku : 'nikad ništa neće biti od tebe bruko jedna' ! 15 godina poslije, taj učenik zarađuje 4 nastavničke plate u jednom mjesecu. E takav je moj slučaj.
Djete ima 14- 15 predmeta po semestru, najvise matematike i maternjeg, "bombarduje" se svim i svacim, jednostavno nema vremena za sav taj materiajal da se izlozi kako treba. A i profesori imaju zivot, valja zaraditi sebi i svojoj porodici, pola ih je mrzovoljno, to je samo posao za njih. Djeca gledaju Holivudske sapunice, pare, auti, zene, kocka, droga... i onda treba da bude matematicar? Kako? Pa mater ga goni da bude nesto "akibeti", da zaradi para, sta ce dijete, mora slusat mater...
Uopste ne razumijem zasto profesora matematike pitate o virusu i klimi
"Napadnuta je nauka kao ideja. Nije bilo kao prije da se možemo neslagati oko metoda naučnog procesa i revidiranja naučnih saznanja." Naravno jer sve što su naučnici predložili nije imalo nikakve veze sa stvarnošću. Da podsjetim: sljedeće dvije sedmice su ključne, obavezna maska, obavezna PP2 maska, zaključavanje, obavezno vakcinisanje, obavezno višestruko vakcinisanje itd.
Postovani profesore za 37 godina radnog staza od matematike mi je jedino potrebna tablica mnozenja i to kada kupujem na pijaci i to je tako sa najmanje 85 % zanimanja
Tebi i većini bh stanovišta. Jer tvoj domet je unijeti u excel podatke i naći sumu. Mi nemamo industriju gdje bi ti matematika trebala. Mi se držimo 1.9 tdi motora njih smo naučili.. zamjeni ulje, pakne i diskove, a to što nama isključuju preko satelita stranci ratrake jer nećemo da platimo to je druga stvar(treba li tu matemattika?)
Tako je profesore.. molim klox redakciju da pojaca vijesti o porfesorima poput ismara i vedrana zubica a smanji o raznim infuenserima, starletama i ostalim zutim temama.. budite novinari
Matematika je bauk, praktično primjenjujem 4 osnovne računske operacije, evo živim i radim 30 i kusur godina, mimo te 4 operacije, nikad mi ništa nije zatrebalo..Jezici su mi zanimljivi, ali matematika je bauk.
Profesore nisi ti bio na korigirati pa da vidiš potencijala
Čovjek inteligentan za Ameriku, a nama bezveze.Koji smo mi sklopovi, hrkljuš
Top tekst vise ovoga nam treba
Matematika je nauka, Nekome je i tablica množenja misterija, dijeljenje nemoguća misija
Dobro covjek kaze da je nasa birokracija jos uvijek u srednjem vijeku. Vjerujem da se nasi domaci 'spuste' malo 'na nivo' nasih inostranih kolega i strucnjaka i uvedu u planiranje ustava, demokratskiji zakona, ekonomije, privrede, i upravljanje svega vrlo brzo bih sve dozivjelo procvat. Problem je birokratija, i rezultati su danasnji i sokirajuci jer sta moze birokracija i zakoni iz srednjeg vjeka uradit za nas je ocigledno, politicari ko na seoskim svadjama.
bauk?
U BiH su nacionalne stranke ugasile 56 instituta pri univerzitetima.Od tada je fakultet znanjem spao na nivo srednje skole u Titoizmu. Moras uciti za dr. nauka da bi proucavao ono sto se prije na 1 i 2 godini fakulteta ucilo .npr izvodi,integrali ,vektorska analiza kod fluid mechanics td..
Alan Turing je uz pomoc matematike preokrenuo citav tok drugog svjetskog rata ali jok ne treba nama matematika. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
samo stresirate djecu ja imam 10 godina poslije KUNEM SE BOGOM nocne more o profesoru matematike iz osnovne koji i dalje maltretira djecu, imao 3 biznisa, nije mi bilo potrebno ni sabiranje
imao. objasnio si sve.