Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
super..huhu a bio je jedan film na ovaj fazon koristili su ovu vojsku i taj car vladar sta vec ozivi ......
Hajd mojne previše pametovat, jer si stvarno glup. Kako bi ti preveo sa engleskog \"terracotta army\"? U svakom slučaju je interesantan članak.
ovo je nesto fenomenalno. volio bih otici i pogledati svojim ocima. savrsenstvo
glup si, baš si iglup...stidi se koliko si glup, žalim sve koji t epoznaju jer m,oraju trpiti tvoju glupost glupane...
Ssseeeeeeemmmmmmiiiiiirrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!
Hahahahaha koji nepismeni prevodioci, koji nepismeni urednici. Pa je li iko od vas išao u školu i učio šta je terakota - pečena crvena glina, bilo je i iznad Koševskog potoka, iza Druge gimnazije, bila je tamo i ciglana, gdje je poslije izgrađeno stambeno naselje - zato se i zove Ciglane. Samo malo prosurfajte pa ćete i sad naći stotine oglasa gdje se nude unutrašnje i vanjske dekoracije od terakote. TERRACOTTA, ma nemoj. Pa još terracotta ratnici - kako se to uopće može reći? To je samo direktan prijevod s engleskog, terracotta army ili warriors - drugim riječima, RATNICI (ili VOJSKA) od terakote. Kao kad bi BRONZE ARMY preveli bronze vojska ili IRON WARRIORS - iron ratnici. Mrš nazad u osnovnu školu, pa srednju, pa tek kad dobijete prolazne ocjene, sjedite za kompjuter - vi bi da nekoga informišete? hahahaha, barem sam se fino ismijao.
a jes bio ckapi taj car. i u grob poveo vojsku XD
Gdje je ovdje Semir?
mocno
to je fakat precool :D
Vjekovima se pojedinci izivljavali na narodu,i u svim kulturama i civilizacijama. Stvarno je narod najveca koliba pa samo jasi uvjek i u svako doba,i gini naroda,a za koga i zbog cega samo dragi Bog zna.