Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva kiša na Marsu ljudi dragi.. Oni i dalje tragaju za vodom na Marsu koja je nekada bila a sada nestala..
a kada polijecemo?sta se ceka?
Nije baš planeta, postoji naziv za to, ' failed star ' il' da budemo tačniji - smeđi patuljak. Činjenica da ima masu do 10 puta veću od Jupitera stavlja ga u kategoriju 'sub-brown dwarf' ali neke druge karakteristike ga stavljaju u veću kategoriju ( od 13 Jupiterovih masa 'počinje' kategorija smeđih patuljaka ) tako da je ovo smeđi patuljak, ne planeta jedino se diskutuje o tome da li je 'sub' ili veća kategorija.
haha Našo meni fore bacat :)
"Ovo je 2655 dan od kako od kako smo u kosmosu. Zadatak nase expedicije je da negdje u beskrajnom svemiru pronadjemo planetu sa koje je potekla nasa civilizacija. Jedini putokaz na ovom putovanju je miris bureka koji se rasprostire kroz cio svemir. Zaostavstina nasih predaka !!! I koji bi trebalo da nas nepogresivo dovede na cilj. Stanje na brodu je krajnje kriticno ! Rezerve bureka su sve manje i manje...A i kefira je Bogam, pri kraju....Svakoga dana imamo gubitke u ljudstvu, naredio sam da se preostali burek drzi u trezoru, jer smo primjetili da nas neko potkrada. Ako uskoro ne pronadjemo tu planetu, propali smo.... "
Gravitacija na Jupiteru je 2,5 puta veće nego na Zemlji što znaćči da smo na Jupiteru teži za 2,5 puta. Pravilo glasi što je veće (masivnije) tijelo koje se okreće, Jupiter je gasoviti div (nema tvrdu podlogu) a ako je ova ima gravitacija je tolika da tamo teško da može biti života a te kiše padaju ko ćuskije na površinu. Kap te zvekne ko metak.
@Matja.Jeste ako je istina sto su te ucili u skoli.A objasni ti meni prijatelju kako su ovom planetom milione godina hodala gigantska bica(dinosari)kako su uopce evoluirali,kad im Zemljina gravitacija nije pasala(to kaze paleontologija,geologija )Ili je planet bio manji,ili gravitacija iz nekog razloga slabija,ili nas pogresno uce da se priroda u stvaranju I evoluciji vodi optimalnim ili minimalnim koristenjem resursa a ne razbacivanjem brdima mesa.
Matja ne mora zivot postojati u obliku kakvom je nama poznat.. nedavno sam citao da su nasli negdje na dnu okeana zivinu kojoj je arsen jedan od kljucnih elemenata za opstanak.. Neko je napisao kao biljeznik vanzemaljaca o planeti zemlji da bi nam priblizilo upravo da zivot moze biti svakkav.. ide nesto kao pronasli smo cudnu planetu.. atmosfera ispunjena kisikom, povrsina prekrivena vodom.. itd.. i zakljucak "ovdje je nemoguce da postoji zivot"
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Upropastili smo ovu planetu, sad tražimo drugu ...
Ovu ćeš teško naseliti. Hem je daleko, hem nepogodna za život.
@Matja Ko zna kakva će čuda izumiti nauka tako da ... Ništa nije nemoguće, bar u vremenu u kom živimo.
Mi Zemljani s područja Balkana bi rado toj planeti poslali još koji kišni oblak. Mi ih imamo i previše.
A šta kažu hoće li padati kiša u Neumu sad za vikend?
Sad odma sndzaklije ce tamo kuce da grade xD
Prvo moraju postaviti načelnika opštine, kao i Fočaci. Ista mraka.
I oblače crne pantalone i bijele čarape.