Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači potomci maju 521 godinu da, recimo, kloniraju Aliju, Slobu, Franju.... Strašno.... pu,pu,pu, ne ponovilo se.....
; (
Alija ne ide u istu rečenicu sa ostalom dvojicom, balavi podrumski štakoru.
\"To znači da je nakon 521 godine pokidano pola veza između nukleotida, a nakon još 521 godinu pokidane su i preostale veze, piše Nature.\" Zvali ga poluraspad ili poluzivot, fazon je isti - nece se nakon jos 521 godine pokidati ostatak veza, nego pola od ostatka (cetvrtina). Kad vec uzimate tekstove sa stranih site-ova, trebali bi stvarno nakon sto provucete tekst kroz google translate ili sta vec koristite provjeriti da li je prevedeno tacno, a ne objavljivati netacne prevode. Ovo vec postaje smijesno, svaki drugi tekst vam je pogresno preveden.
\"To znači da je nakon 521 godine pokidano pola veza između nukleotida, a nakon još 521 godinu pokidane su i preostale veze\"? Ovo ste pogrešno preveli, nema šanse da bi u magazinu Nature ovakvo nešto pisalo... Istina je da bi nakon još 521 godinu ostala jedna četvrtina veza, pa nakon još toliko vremena jedna osmina veza, itd...
@el Gjde si ti bio na predavanjima iz biologije, genetike ili molekularne biologije !? Raspad DNA kao supstrata genetičkog koda nema nikakve veze sa radioaktivnošću koja je, kako znamo, energija potrebna za raspadanje krupnih atoma.
nije poluživot, vec vrijeme poluraspada i ne znaci da ce se u narednih 521 godinu raspasti ostatak veza; to se nece nikada desiti XD gdje ste vi bili kada se ucio radioaktivni raspad u cetvrtom srednje? xD
ma ne znate vi to daj mi poso ja cu ih klonirat majke mi uz pjesmu da te nije alija ne bi bilo ni bakira lopova
...tu sam commi, necu ja nikog drugog...
...ja svog dečka nedam nikome...
nije poluzivot nego vrijeme poluraspada