Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto su se brinuli za planet brinuli su prepucavanjem interesa, osvajanjima kolonizacijom, \"demokratijom\", pohlepom itd itd. Sad cu samo pive da kupujem i cekam propast :) Bar ima pravde na onom svijetu kad je nije moglo biti na ovom zbog gramzivog i pohlepnog covjeka. Al\' ovaj ph mora 0.1 - sta da kazem - jedan u nizu bisera saksa :D ispade da kad udjes u more sprzi ti kiselina noge ko u Alan Fordu :D
nasih 20km nije kiselo, nego je uredno podjubreno
Tako to odgovara kiselosti ovih modernih ljudi
ahhahaha pH 0.1.... koji genijalci pH vrijednost nije 0.1, nego se smanjila za 0.1!!!!
@ D Z Okeani proizvode KISIK, a apsorbiraju UGLJIKODIOKSID (koji je proizvod izmedju ostalog koristenja FOSILNIH goriva). KISIK prozivode plavo-zelene alge NAJVAZNIJA bica na nasoj planeti, jer bez njih NE BI bilo zivota i zivotinja kao sto smo mi. Kada se u okeanima poveca KISELOST, plavo-zelene alge PRESTAJU proizvoditi KISIK, a okeani skladistiti (apsorbirati) UGLJIKOHIDRATE, nego cak postanu PROIZVODJACI UGLJIKOHIDRATA. To sve skupa POVECAVA temperaturu planete, do MOGUCIH dodatnih 6 stepeni celzijusa, opadanja procenta kiseonika u zraku, otapanja leda u perma slojevima (smrznuta zemlja, Sibir, Aljaska, dijelovi Kanade), OTAPANJE svih LEDENJAKA, otopljavanje mora koje zbog povecane temperature ODMRZAVA smrznuti METAN sa dna okeana koji jos vise povecava temperaturu planete. A svi ovi dogadjaji MOGU dovesti do potpunog UNISTENJA svih ZIVIH bica na planeti. Prije plavo-zelenih algi temperatura nase planete je bila 80 stepeni celzijusa, i tri puta slabijim suncem, nego sad ???
Albertu dosadno... A koji vrag ce nam ova vijest, kad imamo 20 km mora =)
sve vi znate, ali sve sto znate 90% vam ne vrijedi. tj pogresne stvari znate. tj nista ne znate.
aciditeta=kiselosti \"Svjetski okeani danas imaju pH vrijednost od 0,1, dok njihov prirodni pH faktor iznosi oko 8.2\" koja je sad pH vrijednost okeana????? 8.1?
katastrofa nema se tu sta pricat.