Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prodajem maglu. Na veliko.
sve su to pametne ideje. Englezi mozda izgledaju kao neki cudaci ali skoro sva nauka dolazi od njih, Amerikanci samo kopiraju, nije od nas bosnjaka cega se i stidim kad pricam sa njima. Sta smo to mi izimisli? Nista! I jesete moguce je poslati ogledala u svemir da odbijaju sunceve zrake ali malo preskupo vladama. Jedino je BRITANIJA i neke zemlje zapadne Europe danas na putu da se oslobodi stetnih materija. Amerika i Kina su najveci zagadjivaci i oni bi trebalo da plate najvece troskove.
nije bitno da li je efikasno nego je bitno da ce takvi projekti donijeti gomilu novca...
De ne seri majke ti, gluplje ideje jos nisam vidio...haj nek neko napravi samo jedan oblak bilo dje i bilo kako...
Fkt. bez ikakvog pretjerivanja, malo je reci za \"novinare\" sa ovog foruma da su nepismeni. U skoro svakom objavljenom tekstu imaju ako ne pravopisnih onda jos gore, logickih gresaka. \"Oblaci će, kako se predviđa, puštati od jedan do dva odsto sunčevih zraka koje bi inače zagrijavale okean, te će tako smanjiti ispuštanje stakleničkih gasova\" Ovo je jedna od x gresaka sto prave, a ko zna mozda se zato i zove x forum... :)
samo se vi zajebajite s prirodom, pa kad nas priroda jednom dokrajci....
Oblaci će, kako se predviđa, puštati od jedan do dva odsto sunčevih zraka koje bi inače zagrijavale okean, te će tako smanjiti ispuštanje stakleničkih gasova.....kako će matereti smanjiti ispuštanje gasova ???
koja je cijena jednog na crnom trzistu haha
Naj losija ideja!
a kako cemo u sarajevu, kad nema mora, jedino da ga ubacimo u miljacku
e svasta...a da ti isti brodovi ne prouzrokuju neku drugu stetu(globalnu naravno) pa da se i za to posle bude moralo traziti rjesenje???
Najbolje je da velike svjetske sile smanje svoje \"apetite\" i bit će nam svima bolje.
Pa operacija \"stit\" traje vec 15 godina. Tusiraju nas sa aluminijum-oksidom i barijum solima. Vidite bijele tragove po plavome nebu.
matere mi nije losa ideja :) samo ako nece mnogo uticati padavine, tj da ce negdje bitgi mnogo vise a negdje mnogo manje padavina nego do sada. haj nek probaju, jer izgleda da je bolje ljeciti jer se ne moze sprijeciti, tj velike korporacije niko ne moze natjrati da misle o okolisu
jojo pusa bolan vidi mu glave