Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dze ce ko sa Einstajnom..
Nedavno su naučnici okupljeni oko Švajcarskog federalnog instituta za tehnologiju i univerzitetske tehnologije opovrgli Ajnštajnovo gledište. Medjutim, to polje je cak i za dobre studente pa i za profesore fizike neke tesko razumljivo. Na Primatu ko kaze da razumije Ajnstajna u potpunosti… ili je lud ili ne razumije nista.
Kur'anski ajet kaze Mi smo nrbrsa i zemlju u sest vremenskih razdoblja stvorili- ono kako sam ja shvatio 6 ubrzanja ili usporenja zavisno kako se gleda, tokom ekspanzije svemira, prostor i vrijeme su u korelaciji, pa ako se prostor sirio brze u ranoj fazi, tako je i vrijeme ubrzano, ako sporije i vrijeme je sporije proticalo (za obicnog posmatraca kao subjekta minuta ce izgledati istog trajanja) ali relativno gledajuci odnosi između objekata kroz zakone fizike potpuno drugacije
Vjerujem da svako ima neko svoje gledište povodom mnogočega ali brate, Kur'an spominje vremenska razdoblja, nije opisano u detalje niti se spominju milijarde godina niti ovo takoreći usporavanje vremena jer Kur'an nije naučna knjiga. Ima nekoliko dobrih dokazanih naučnih činjenica ali je većinom uputa za duševnu obnovu.
Nisi ti nista shvatio nego ti pokusavas uklopiti naucne cinjenice u mitologiju u koji vjerujes. Uredu je, mozes sam sebi priznati da kuran veze nema s naukom, da je to vjerska, a ne naucna knjiga i opet ces prezivjeti.
Detaljno procitao nista skontao nisam, Einstein je bas masina bio
Svemir je malko usporio sa širenjem poslije Big Benga, ovdje se prema vremenskoj skali govori o milijardu godina ali vrijeme u svemiru zapravo ne postoji. Vrijeme je produkt ljudskog uma, to je sve.
ima logike na poslu vrijeme nikako da prođe