Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodik: Mi u RS ne prihvatamo sudar galaksija M51 i NGC 5194. Taj sudar je nametnut od strane Bosnjackih politicara iz Sarajeva. Bice referenduma.
Daj ba... Može li bez Dodika majke ti?
Grohotom se smijem. Retardu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dobro si ufatio ovaj sudar da si zakasnio 5 milijardi godina prosao bi
Sve je lazljiva masonska Nasa izracunala,koliko je koja galaksija udaljena kolike su joj dimenzije,koja budala u ovo vjeruje.
Apelujem na fotografa na napokon pusti uhvaćene galaksije. Nikom nije milo bez slobode.
bb
Ako koga zanima astronomija i teleskopi uopšte--izrađujem teleskope do 250mm promjera obijektiva tipa Njutn na Dobsonovoj montaži.
Slike za pohvalu,što nije nemoguće sa tim tipom refraktora i tim promjerom objektiva,zanima me samo gdje je slikano,jer za takve slike moraju biti odlični uvjeti (tamno nebo bez svjetlosnog zagađenja) šteta što nisu uz slike navedeni i detaljniji podatci.
Koliko je ovo interesatno i fascinantno, kolko toga ima istražiti a mi se koljemo oko nacionalnosti, vjere i ostalih totalno nebitnih i nezanimljivih stvari...
NGC 5194 kriv 100%, oduzeo prvenstvo prolaza!
Ja se nadam da ne "kupujete" ovu budaleštinu da je neko iz Sarajeva fotografisao ove nebeske pojave, koje se većinom vide samo satelitskim teleskopima?
Ne "kupujemo" budalastine ali neki kupuju teleskope. Nisu skupi, ovaj je samo 700 evra a malo je bolji od pomenutog u članku i ne mora da se lansira u orbitu da bi ovo snimio. http://www.teleskop.rs/teleskop/ahromati-sa-montazom/1201000-eq5-skywatcher-refraktor
Maznuto s interneta i nalijepljeno u Photoshopu https://www.google.ba/imgres?imgurl=http://jf2.com/astronomy/images/galactic-cannibalism.jpg&imgrefurl=http://www.nairaland.com/2450668/5-real-cosmic-events-could&h=400&w=400&tbnid=KdxQVmYvpvW4UM&tbnh=225&tbnw=225&usg=__1IZgrr7ace5Wy3ff6knM4RvKaBE=&hl=en-BA&docid=1CMsjl-MgaYnhM
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E volim sto im je ovaj ...Internet poglavnik.... rekao da su se provalili i sto im je malo docarao sta znaci ta udaljenost. A ovaj Alan Ćatović je nekome rod u klixu, pa to malo da ga spomenu javno. Inace su ovi sa Klixa vrlo losi sa objavama, bas ono losi. Ma sramota, Bleeeeeeeeeeee
Galaksije imaju genericka imena koliko ih ima.. a svaka galaksija ima uslovno receno bezbroj zvijezda i planeta.. koliko smo mali..
Jedno zanimljivo razmišljanje i svemiru i galaksijama: https://www.youtube.com/watch?v=b3AsGjAeAPI
kako je prelijepo
K'o sto bi moj babo rek'o: ''Allah je najveci, zar ti treba, sine zalutali, veci dokaz od ovoga?''
Aha, napravi trilijarde bilijardi galaksija i zajjj se sa planeticom i primatima...
ne znam šta je tu fascinantno... nagodiće se oko štete i svako svojim putem... kakva policija i kakvi bakrači...
More li zena sama voziti do galaksije Vrtlog(Messier 51a)?
vehabinca ne moRe
@New_member same provjeravam :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)