Zanimljivosti
21

Zaposlen je u Googleu, a živi u kamionu

Klix.ba
Brandon je 23-godišnjak koji već nekoliko mjeseci radi u jednoj od najpoželjnijih kompanija, u Googleu. Kada je doselio u San Francisco, umjesto da iznajmi jedan od stanova, odlučio se na jedan neobičan potez.

Brandon je odlučio da živi u kamionu koji košta 10.000 dolara, a glavni razlog su enormno skupi stanovi koji se iznajmljuju u San Franciscu. On nije želio iznajmljivati stan zbog iskustva od prošle godine kada je boravio u San Franciscu i sa trojicom cimera dvije sobe plaćao 2.000 dolara mjesečno.

"Shvatio sam da sam plaćao enormnu sumu novca za stan u kojem sam praktično samo spavao, a po cijeli dan sam bio vani. Mislim da se ne isplati iznajmljivati", rekao je Brandon.

Njegov jedini trošak je osiguranje koje plaća 121 dolar mjesečno. U prikolici kamiona ima krevet i komodu za neke lične stvari. Nema struju, ali kako ističe, nije mu ni potrebna.

Sad mu do posla treba manje od minute, jer je njegov kamion parkiran na parkingu kompanije Google. Cilj mu je uštedjeti novac kako bi mogao putovati svijetom.

"Ukoliko želim putovati svijetom, ovo je početak od kojeg moram krenuti. Nikada neću biti u boljoj prilici da probam ovo jer sam mlad i ne moram brinuti da će moja odluka utjecati na nekoga", zaključuje Brandon.

On već pet mjeseci živi u kamionu, a nije rekao koliko dugo planira takav način života.