|

Ben Schlappig, "beskućnik" koji obilazi svijet prvom klasom

Ben Schlappig, "beskućnik" koji obilazi svijet prvom klasom
11
Klix.ba
9.12.2015. u 22:51
2
komentara
11

dijeljenja
1/8 Foto: Instagram
2/8 Foto: Instagram
3/8 Foto: Instagram
4/8 Foto: Instagram
5/8 Foto: Instagram
6/8 Foto: Instagram
7/8 Foto: Instagram
8/8 Ben Shlappig (Foto: Instagram)
U posljednjih godinu i pol, Ben Schlappig praktično nije imao dom u pravom smislu te riječi. Dvadesetpetogodišnji Amerikanac je turistički bloger koji većinu svog vremena provodi u avionu.
Kako je rekao za CNN, godišnje "preleti" više od 643.000 kilometara, što je više od 11 ekvatorskih dužina.

Dnevno provede i po nekoliko sati u avionu, a barem jednom sedmično nalazi se na nekom prekookeanskom letu.

"Avioni su za mene poput doma. Uvijek putujem prvom klasom. S obzirom koliko često putujem, svi drugi aranžmani bili bi previše naporni. Uglavnom već znam napamet sve osobine letjelica, sjedišta i ostale opreme većine avioprevoznika. Također poznajem i osoblje, te se radujem svaki put kada nekog ponovo sretnem", napisao je Schlappig u svom blogu.

Kako je objasnio, za ovako nešto potrebna je početna investicija kojom bi se platili prvi letovi. Nakon toga većina aviokompanija korisnicima daje određene bodove i kupone kojima ostvaruju popuste prilikom plaćanja letova. Kada se "nakupi" dovoljno tih poena, prema Schlappigovim riječima, cijene letova postaju prava sitnica.

"Prodao sam svoj stan u Seattleu kako bih započeo. Sada je avion moj dom u pravom smislu riječi", rekao je Amerikanac, te dodao kako novac za život i plaćanje letova sada zarađuje putem marketinga na svom blogu i putem Instagrama.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...