Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"...na gradilištima budućeg trgovačkog centra, stambenih zgrada i poslovne zgrade...\" - hm, tako se to radi u civilizovanoj državi, prije građevinskis radova izvrše se arheološka ispitivanja. U nas, međutim, niko ne obraća pažnju na to. Autoput se pravi kroz arheološki najfrekventniji dio Bosne, a nikom ne pada na pamet da izvrši rekognosciranja. U Sarajevu, na potezu od Marin Dvora pa dalje niz Miljacku, još davno su konstatovani tragovi rimskog naselja, a u najnovije vrijeme tu se gradi 5-6 ogromnih zgrada i trgovačkih centara. Ni tu niko nije vodio računa makar da pogleda iskope; čak ni one utvare i Zemaljskog muzeja koje samo znaju kukat kako nemaju para - i ne radit apsolutno ništa.
Ja mislim da su se oni debelo prevarili jer to su Srbi koje su oni preobukli u Rimljane, jer Vinkovci su uvijek bili Srbija
Naš Sam Osmanagić će oktriti u Visokom 102 grobnice i tako će se cijeli svijet diviti tom velikom arheologu.