Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Danas se postuma nad zenama i djecaom jos gore ,samo na moderniji nacin,
danas se postupa nad---
sada nije potrebno da muskarci ponizaavaju zene, sada to one same sebi rade, sto ti je evolucija
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
to je nekad bilo lijepo vrijeme... covjek je danas brutalniji nego ikad prije... sa i bez reklama...
Puno bolje vrijeme
Što te nije savjetovala da riječ "savijet" ne postoji nego savjet ;)
nekad se reklame placale ,danas se djabe reklamiraju preko fejsa
Neki posteri nemaju veze sa naslovom, ali to nije ništa novo na kiksu.
Sta znaci kad zena dodje iz kuhinje u dnevni boravak? Znaci da je lanac predugacak 😃😃
Od ovih reklama i danas nas dijeli nekih 50tak godina. Dakle, dosta danasnjih "mocnih" muskaraca je odrastalo u ovakvom svijetu vrijednosti, sto onda objasnjava zasto je tako malo zena na visokim pozicijama u politici, u firmama/bankama, a o upravi velikih korporacija i da ne govorim. Ali opet kazem uspjeh je sta se sve za 50god promijenilo i sta se i dalje mijenja, npr. EU planira uvodjenje kvota za zene na vodecim pozicijama u firmama po uzoru na skandinavske zemlje koje su tako dosle do nevjerovatne kvote od ca. 40% zenskog vodeceg kadra. Dakle, moze! I prije nego sto krenu komentari - iz mog dosadasnjeg radnog iskustva su zene pretezno konstruktivnije u razgovorima od muskaraca i puno rjedje pokazuju za muskarce tipicne znakove "pogodjenog ega" ako se radi o promjenama koje uticu na njih ili njihov odjel. Cvrstog sam uvjerenja da do ove trenutne finansijske krize u svijetu ne bi doslo da je omjer zena i muskaraca na vodecim pozicijama ovog sektora obrnut trenutnom.
zene su emotivna bica
Lijepi Huso, sva ziva bica su emotivna bica.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Za pedeset godina ljudi ce se zgrazavati danasnjim reklamama
seks prodaje ! to znaju svi koji se bave reklamom i svi ga koriste u promotivne svrhe bez obzira o cemu se radi. cak i dame koje su deklarativno protiv toga koriste seksepil bez obzira na obrazovanje.
Toni seksipil jedne zene je dio zene, isto kao intelekt, sposobnost i snaga. Pokusati ugusiti i jedan taj dio je protiv prirode zenskog bica. Zenama nije potrebno da budu kao muskarci da bi znacilo da su dobre u necemu, sposobnost i snaga vec sama od sebe lezi u njihovom spolu. I to veca nego sto mnoge misle, odgoj je cudo jedno.
moreno, ja to ne sporim ali se sjecam pored ostalog kada sam par puta obavljao intervjue sa kandidatima za marketing sefa. svi su imali dobre cv ali su dame svaki put pokusale istaci svoju seksepilnost kako bi dobili prednost nad ostalim kandidatima. sve je to bilo mozda nesvjesno ,a mozda ne.? :)
Zenu udaraj svaki dan. Ako ne znas ti zasto je udaras zna ona :)
dobro a sta je sa MTV i ostalim muzickim kanalima? Jesu li autori texta bacili pogled na klipove koji se vrte? Video igre, filmovi etc ... Ne da se nista nije promjenilo nego je puno gore. Samo pogledaj na sta lice neke djevojke kad se zavrsi nastava ili uvece prosetaj carsijom bilo kojom ... maltene ko na stajgu
I onda se pitaju čemu feminizam.
I kako je doslo do feminizma, tja samo pogled na ove reklame sve objasnjava.
Najbolji savijet moje majke "uvijek budi samostalna, nikad ne ovisi o nikome". Tako drage moje u tom slucaju, ako vam se u zivotu pojavi muskarac sa "zeni nije mjesto tu i tu", fino mu se pokaze gdje su vrata.
mozete pricat sta hocete ali tada se zene nisu petljali gdje im nije mjesto
gdje im nije mjesto?
mjesto im nije u MUSKOM SVIJETU znaci u politici itd
Nisam ja bas to tako vidio. Nema mi ništa degutantno iskreno. Danas je gore kakve '60...
ah koji šund