{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roze golub iz sjevernog Londona misterija za naučnike

10.8.2012. u 19:41
37
25
Roze golub iz sjevernog Londona misterija za naučnike
37
Roze golub postao je velika misterija za britanske naučnike nakon što je prvi put viđen u jednom naselju u sjevernom Londonu.
Jean Moles iz mjesta Ealing u Londonu mislila je kako joj se priviđaju stvari i životinje različitih boja kada je prvi put na svojoj terasi vidjela ovog neobičnog goluba.

"Vidjela sam ga kako stoji na mojoj terasi, odmah pored prozora. U 74 godine života nikada nisam vidjela takvog goluba. Francuz koji stanuje do mene ga je fotografisao i rekao kako je golub veoma čudan, ali i interesantan u isto vrijeme" kaže Moles, koja svakodnevno hrani golubove na svojoj terasi.

"Ja ih hranim bez obzira na to šta kaže vijeće ovog grada. Ovaj se pojavio i jednostavno me fascinirao", dodaje 74-godišnja Londonka.

Na Mauricijusu postoji nevjerovatno rijetka vrsta roze goluba, ali taj otok u Indijskom okeanu udaljen je hiljadama kilometara od Londona. Međutim, golub sa Mauricijusa ima siva krila, što nije slučaj sa ovim golubom iz glavnog grada Engleske.

Naučnici kažu da u ovom slučaju postoje dva scenarija. Moguće je kako je jedan od lokalnih golubara obojio jednog od svojih golubova i druga opcija, a to je da se boja ovog goluba promijenila zbog načina ishrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: