Tenis
9

Sokol Rufus pronađen i vraćen živ i zdrav

Totalsport
U nedjelju kasno poslijepodne u prostorije Kraljevskog udruženja za prevenciju nasilja nad životinjama u Londonu dostavljen je Rufus, sokol zaposlen na tjeranju golubova iz kompleksa All England Cluba.

Povratak prije tri dana otete ptice njegovim vlasnicima potvrdili su iz Scotland Yarda. Zasad nisu poznate okolnosti koje su dovele do pronalaska i vraćanja predatora.

Rufus je ukraden je u razdoblju između četvrtka navečer i petak ujutro iz automobila na privatnom parkingu u sklopu Wimbledona. Nepoznatom počinitelju ili počiniteljima nedjela je pomoglo što su uposlenici kompanije koja posjeduje sokola ostavili otvoren prozor na stražnjim vratima automobila zbog ventilacije.

Letio je Rufus, star četiri i po godine, svako jutro i navečer iznad travnatih terena u Wimbledonu, ne i za vrijeme igre, kako ne bi ometao igrače.

Sokol nije istreniran za napad na manje ptice, već samo za plašenje i tjeranje od terena, kako golubovi i ostale manje ptice ne bi ometali igrače i gnjavili publiku. Takvu praksu u Wimbledonu primjenjuju već 12 godina.