Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad za pare ti neće niko doć.
Ovo danas nece ni da komentarisu.
jesu li tad rudari protestovali kad ih poslije naporne smjene ispred okna čeka autobus za radnu akciju da idu još malo do jacije kopat?
Gledam da li je Miljacka prije bila dublja igleda ista kao i sad klimatske promjene ne uticu na nivo Miljacke
da, tada se radilo i gradilo brzo, a ne danas, sva tehnika i opet nista
ZA 1 H: 41 komentara. Za HANU: za 1 sat 200 komentara. JADNA LI SI BOSNOOOOOO.
Sanjajte i dalje kako je bilo prije! Ni slucajno kako treba da bude sutra.
Zaboravlja se kakav je entuzijazam vladao ovdje 1996. Tada je većina bila spremna da radi za bolje sutra i nadali su se boljoj budućnosti. Sada kad se sluti gdje sve ovo vodi veoma lako se može zaključiti kako bi sav trud uskoro mogao biti uzaludan.
Kad se samo sjetim to je bio zivot
"Ove omladinske radne akcije imale su za cilj obnoviti državu nakon razaranja i pustošenja u ratu, a prva je održana 1941. godine. " Te godine jedino omladina NDH mogla učestvovati...
te radne akcije jesu ispolitizirane, mozda nije bilo prisile u pravom smislu ali se ocekivalo od pojedinaca da ucestvuju. ali danas nije moguce okupiti ni stanare jednog haustora da pociste snijeg ispred. ipak mislim da se tim drustveno korisnim aktivnostima gradi bolje, zdravije i odgovorno drustvo. i uvijek ce biti onih koji ce to "iskoristiti" na ovaj ili onaj nacin.
Nekada se radilo, sada bi svako i jare i pare. Ovakvim radnim akcijama su mnoge stvari u Jugoslaviji izgradjene i postignute, npr. pruge
Ovo kad su komunisti koristili "patriotizam" i nagovarali narod da radi džaba. Hvala Bogu pa neće niko više da radi džaba.
Nekad bilo....sad se spominjalo....ehhh
To je titina drzava u kojoj su svi imali poso ali radili za djaba
ma reko je hasan čengić da su desetine i stotine hiljada omladinaca proganjani i maltretirani. Mora da je lopov krepali na ovo mislio.
tada su ljudi vjerovali u bolje sutra, u državu, a danas vidimo da se preko tendera uzmu milioni za idržavanje korita, ulica, rasvjete i da to ništa ne radi. niko nije lud da pored zaposlenih u državnim firmama ide u radnu akciju.