Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pokazao si svijetu da pametnih ljudi ima i u siromasnim zemljama i da se klasifikacija na pametne i "glupe" ne mjeri sa tim koliko televizora imas u svakoj sobi. Svaka ti cast druze.
Niko nije ni rekao da nema pametnih u siromasnim zemljama, samo sto bogati kupuju pamet iz siromasnih zemalja.
Bogati ne kupuju pamet, nego pametni idu gdje im je bolje i gdje cijene ono sto imaju
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Ma ja, ζ (s) = 0, sad je sve jasnije
Reimannova ζ funkcija je dio formule za određivanje broja prostih brojeva u nekom rasponu (npr. koliko prostih brojeva ima u rasponu od 1 do 100). Ta formula je veoma bitna za mnoge druge stvari u matematici, ali se njena ispravnost zasniva na tome da li je Reimannova hipoteza tačna ili ne.
MA to, Riemann, jos mi je jasnije
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
cestitke
Ako malo proguglate vidjet ćete da je u pitanju prevara, nije ništa dokazao... http://aperiodical.com/2015/11/riemann-hypothesis-not-proved/
svaka cast, ja sam presto matematiku vezat ha su slova pocela se petljat u nju, nidje brojeva, jeb ti tu matematiku
Bravo
Nije on ništa riješio, Clay Mathematics Institute, koji dodjeljuje nagradu, jasno je poručio da ovaj tip laže. Nikakve dolare nije dobio, niti će dobiti. Tipična "nigerijska podvala" poput onih što su se šire emailom.
ako je internet rek'o da je riješeno, tako ti je, svako provjeravanje je teorija zavjere :)
E ko nas da riješi...bakira
E ko nas da riješi...bakira<<< >>> misliš čitavu OSSOVINU ZLA? pA HAJDE NA PRIJEVREMENE IZBORE? šTA MISLIŠ?
Ovo je vijest jer je Nigerijac, crnac. O bijela raso!
Prije da je vijest jer je rijesio..
Ne.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Treba ga angazovati u BiH da rijesi dejtonsku hipotezu I da eliminise problem nacionalnog kljuca u svim sferama zivota. Vjerujem da bi osjedio, a ne bi mako sa polazne tacke.
ENTICER <<< ZA RIJEŠENJE U BOSNI BI SE DODIJELILA NOBELOVA!
vama ovo pod "magazin" a ne pod "scitech" ????
Rasizam, ili nepismenizam.
budala zivi gdje je rodzen a pametan gdje mu je bolje
Srednja škola- Edin N. Nuhi na tabli, a Zehra nakon 15 minuta što ovaj bulji u onaj zadatak vrisne: -Kutariši se korijena! Nuhi popizdi, uzme spužvu i obriše ga!
NA koji je račun lego miliončić ? :))) Miliončić će leći SAMO onom ko bude na CLay Institute of MAthematics proglašen dobitnikom nagrade za rješenje Riemanove nagrade ! A novinar je trebao prije nego što je lagao prvojeriti prvo tamo !
Polako, polako. Klejev institut još uvijek drži Reimannovu hipotezu kao nerješenu ( http://www.claymath.org/millennium-problems/riemann-hypothesis ) a više izvora tvrdi da je ima dosta problema sa tvrndnjama gospodina doktora (npr http://qz.com/552327/the-nigerian-mathematics-genius-who-fooled-the-british-media ili http://www.theheraldng.com/clay-math-institute-denies-century-old-math-problem-solved-by-nigerian) - Jako bih voljeo da je ovo sve tačno, ali kod ovih stvari na svakih petnaest proklamoviranja bude jedan validan... A kliks, ko kliks, predstavlja se samo jedna strana medalje, izvori se ne provjeravaju, članci se štancaju brzinom svjetlosti sve u nadi da će se što više reklama uvaliti čitaocima uz što manje truda.
Svaka njemu cast i drago mi je zbog toga sto je bas iz afrike ali ne razumijem cemu ono potenciranje da mu cestitaju jer znaju da u nigeriji nema bas mnogo tehnickih sredstava i slicno. Pa jel to koristio tehnologiju da uradi zadatak ili samo mozak? Van svake pameti mi je kada se uhvate za nebitnu stvar.
Tako bi i kod nas Bosnje komentarisale, tipa: "Nece to rijesiti problem u drzavi. Djaba to kad je nezaposlenost. Jeste, dobio je posao kao kadar "navedi stranku" itd..." Znaci Nigerijci ista bagra ko i mi. No, sve na stranu, svaka cast covjeku :D
Trebao je fabriku otvoriti, ljude zaposliti. Sta ce matematika. Ne zivi se od korijena, polovina i trecina :)
Fabrike se ne otvaraju ni učenjem dova, a menađer koji će robu iz fabrike prodavat EU ne može biti samo vjerski obrazovan.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)