Zanimljivosti
349

Lady Gaga plakala nakon rezultata izbora, sada protestuje ispred Trumpovog tornja

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Lady Gaga, muzičarka i vatrena pristalica Hillary Clinton, snimljena je ispred Trumpovog tornja u New York Cityju rano jutros kako protestuje.

Lady Gaga je snimljena kako stoji na sanitacijskim kolima, a u ruci drži plakat na kojem piše "Love trumps hate" što bi u prevodu značilo kako je ljubav glavni adut mržnje ili kako je ljubav utrapila mržnju.

Gaga je i ranije jutros viđena u suzama u izbornom štabu Demokratske stranke. Nakon što su rezultati izbora zvanično objavljeni na Twitteru je napisala: "U sobi punoj nade, naš glas će se čuti. Ustanimo za dobrotu, ljubaznost i ljubav. Ništa nas neće zaustaviti. Molite se za Ameriku".

Ona je prošle sedmice tokom obraćanja naciji na Hillarynom predizbornom skupu kazala kako je strasno podržava.

"Ona je u politici već decenijama. Ima nevjerovatno iskustvo, znanje, vođa je i to mudri vođa. Spremna je biti predsjednica", rekla je Gaga.

Kada je riječ o Trumpu, kazala je da njegove pristalice, koje su smatrali neprijateljima, moraju prigrliti kao saveznike. Dodala je i kako je razlog tome taj što su svi jači zajedno.

"Šta vidim u ovoj nevjerovatnoj ženi? Vidim kako je spremna vratiti mir u našu zemlju. Amerika nije Amerika bez njenih ljudi", riječi su Lady Gage.