Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u Sarajevu prednost ima kockasta glava
Jednom ja na butmiru iz donjeg kotorca idem prema bazi. Idem cestom gdje imam prednost , ide kockasta glava kroz stop i ja mu svirnem, izlazi kockasta glava i pita me sto sam ga umalo ubio. Reko druze imas stop, kaze imas i ti hahahahah, pa reko gdje je, kaze tamo, sjede i ode.
One koje ovo buni, prenentivno oduzet vozacku i zabranit da budu cak i suvozac.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Koliko vidim po komemtarima, udes je neminovan.
Kuda plovi ovaj brod?!
Pa valjda ima red: policajac, ako nema njega onda semafor, ako ne radi semafor onda znak, ako nema na cesti nista od navedenog pravilo desne strane.
Na slici se slabo vidi, ali autobus ima uslovnu zelenu strelicu za prolaz lijevo.
Komentari su ogledalo stanja kulture i obrazovanja.
Ovo može zbuniti samo onog ko ne zna pravila
ZOBS BiH, dio III - Saobraćajna pravila, 1. Opšte odredbe, Član 25., Stav (3): "(3) Učesnici u saobraćaju dužni su da postupaju u skladu sa svjetlosnim saobraćajnim znakom i kada se značenje tog znaka razlikuje od značenja ostalih saobraćajnih znakova ili saobraćajnih pravila."
Ja nisam iz Sarajeva, ali dodzem par puta u godini, i jedno mogu reći, otvori sve četvoro očiju i drži se srednje trake. Kultura vožnje u SA je na nuli. A imam vozacku 30g
ok, jasno je da strogo formalno putnicko vozilo ima prednost. meni licno nema smisla jer zasto kad postoje semafori i oboma je zeleno putnicko ima prednost, a kad nema semafora autobus ima prednost? sta je poenta? postojanje semafora obesmisljava logiku puta sa prvenstvom prolaza?
1.Živa sila (policajac) 2.Svjetlosni znakovi (semafor) 3. Saobracajni znakovi i 4. Pravilo desne strane. Kad se primjenjuju ovi prioriteti onda nema nedoumica.Naravno purnicko vozilo ima prednost u ovom slucaju.Ing. saobracaja 👌
e da mi je znat ko ti dislajk stavi. ti sto si to uradio ziv bio nemoj ni kao pjesak uvestvovati u saobracaju, ne zbog sebe, nego zbog nas
moze li pojasnjenje? 1. svjetlosni znak - oboma je zeleno. dakle tu su isti 2. znakovi - putnicki automobil nailazi na put sa prvenstvom prolaza a na drugom znaku je navedeno da pravac kojim se krece autobus ima prednost? kako onda putnicko vozilo ima prednost?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Po nekima da ulica u kojoj se nalazi autobus do raskrsnice jednosmijerna i ima semafor i znak da je ta ulica jednosmijerna to ne bi vazilo jer ima semafor, tako da bi automobil mogao uci u jednosmijernu ulicu iz suprotnog pravca. Znakovi uvijek važe!!!
sinko dragi, moze na znaku pisati i da svemirski brod ima prednost, ako semafor radi onda znak ne vazi i auto ne mjenja smjer i nastavlja prvo, a da nema semafora e onda bi auto sacekalo da prodje autobus. hljeba vam, de barem pogledajte sliku 7 pravila u saobracaju ako vec necete da citate i razmisljate.
Tatini sinovi
bus ima prednost,ista situacija ima ulica bojnićka
jel vidis ti semafor? inace gdje se vozas da ne dolazimo u taj region sa ne zaginemo
Ako je ovo zbunilo, nije ni čudno što imamo najviše poginulih u saobraćajkama. Dodaj na to da auta voze buzdovani bez vozacke i eto ljepote etno-nacionalnih torova.
Nema nista ovdje zbunjujuce
ja prvi put cujem da je ovo pravilo. semafor je da kaze kad stanes i krenes,a znakovi ko ima prednost...bas me ovo sad zbunilo