Komentari (249)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna i Mađarska od davnina su prijateljske zemlje, počev od Bana Borića, Kulina Bana...
eto prilike da isprosimo koju vakcinu
Članak za Ivanu Marić koja kaze da smo ime izmislili
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Zanimljivo.Kakvo smisleno tumačenje mogu dati susjedi i komšije , a da ne budu neke pavijanske tvrdnje :D
Za razliku od Ivane Marić
Vec nesto spremaju iz HNS-a.. Veceras hitna sjednica 😁
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovi su izbjegli prisilno hrvaćenje
"Ja, kralj Tvrtko Bošnjanin, vo imja Gospodina nebeskogo, imja naroda Bosnskogo Vama kazujem: O bratijo vlastelini, sokoli, vuci, junaci bosanski, kojekude vo našoj Bosnici. Slava danu ovomu, slava precima Slavjanskijem, banovima i banovićima! Živ bio Tvrtkovče, živ žit tvoj i loze tvoje plemenite!" ♡🇧🇦†⚜♡
Bitno je da su Bošnjaci, a ne Hrvati. Sad idemo dalje.
Bogumili (patareni) su vjerovali u jednog Boga. Nisu vjerovali u sveto trojstvo (Otac, sin i sveti duh). Sekta i hereza bili su za vatikansku akviziciju, kojoj su se dugo vremena opirali. Skromnost i jednostavnost krasili su te naše pretke. Između tog našeg pretka i Boga nije bilo posrednika, kao kod kršćana. Čak im je i vjerski simbol bio polumjesec. Zato su oni pohrlili ka vjeri koja je bila najbliskija njihovoj, islamu,čim se ona pojavila u Bosni.
Oni za sebe kazuda su Bosnjaci katolici.Zasto se namece ovo hrvati bosanski? A znam orginalnu pricu djevojke iz Mađarske koja kaze ja sam Bosnjakinja bez bilo kakvih drugih određivanja.
Hajte sada napravite razliku izmedju ovog teksta i Šešelja sto je išao 91. po Slavoniji i ubjedjivao Hrvate da su oni Srbi. Manite se corava posla i zelje stalnog dokazivanja kako je samo vasa BiH, od silne te vase zelje samo manja moze postat.
Zanimljiva su ta kretanja manjina. I u Turskoj , pored 6 miliona Bošnjaka ima i oko 100.000 Hrvata islamske vjeroispovijesti koji su porijeklom iz Slavonije.
piše li bosanski il bošnjački koji je pojam izmišljen od muhameda filipovića
NIJE IH RADIC POHRVATIO ZA VRECU ZITA IZMEDJU BERLINSKOG KONGRESA I WW1 JER NISU BILI U BOSNI!
Svi smo mi u bilvaktile Bosni bili Bošnjaci (Bošnjani patareni), koji su bili trn u oku Vatikanu, za kojeg su oni bili heretici i koje su proganjali. Vjerovanje im je bilo blisko islamu, te su, da bi se zaštitili od Vatikana, dolaskom Turaka, masovno prelazili na islam. Manji broj ih je prihvatio kršćanstvo i pravoslavlje. Čak imamo i prezimena istih. Dakle, korijeni su nam isti te bi trebali da volimo i poštujemo domovinu nam BiH.
Patarenstvo i bogumilstvo je dualistička sekta koja se javljala u čitavoj Europi, a dualistička znači vjerovanje u đavla koji predstavlja svjetovno i Boga koji predstavlja duhovno, svima je (osim nacionalističkim budalama) jasno da Islam nema veze s Bogumilima. Mislim da Bošnjaci imaju na čemu graditi identitet pored srednjovjekovne mitomanije. Srbi su opsjednuti Nemanjićima i izmišljanjem novih mitova i znamo gdje ih je to dovelo.
Hoce li Madjarska mijenjati Izborni Zakon, pitam za jarana 😅
SDA na Fadilovim rasporatorima zbog ovog otkrica
Samo dokaz da su se svi narodi i narodnosto koje su zivile na podrucju Bosne i danasnje Hercegovine nazivali jednom imenom BOSNJACI.
"Katoličke su vjeroispovijesti, Hrvati iz Bosne i nazivaju se Bošnjacima." Ako kazu da su Bosnjaci onda su Bosnjaci a ne "Hrvati iz Bosne"
Kamenjarski Srbi su Hrvati koliko i Matija Gubec ili Ivan Gundulić.