{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši britanski vojnik promijenio spol i postao muslimanka

4.9.2013. u 18:57
3
119
Bivši britanski vojnik promijenio spol i postao muslimanka
3
Bivši britanski vojnik promijenio spol i postao muslimanka
Foto: Ilustracija
Bivši britanski vojnik je potpuno promijenio svoj život u pravom smislu te riječi. Tačnije Lucy Vallender, koja se ranije zvala Laurens, je promijenila sve, zanimanje, religiju, pa i spol.
Ranije Laurens, a sada Lucy, je postao prvi transrodni Britanac-musliman. Lucy je u braku s drugim muškarcem, također muslimanom, kojeg je upoznala preko interneta, ali on nije znao da je Lucy promijenila spol.

Lucy je, piše Daily Mail, još sa 14. godina znala da želi biti žena i da se nalazi u "pogrešnom tijelu". Prije tri godine je imala promjenu spola, a potom je prešla na islam.

"Ulazak u Teritorijalnu vojsku je bio moj posljednji pokušaj da se uklopim u taj način života. Godinu sam bila u vojsci i nisam mogla izdržati više, jednostavno sam osjećala da sam u krivom tijelu. Kao muškarac sam jednostavno živjela u laži", ispričala je Vallender za The Sun.

Nakon odlaska iz vojske, tada 28-godišnjak, se počeo oblačiti kao žena te je imao veze sa muškarcima. Pustio je kosu, uzimao hormonsku terapiju, a onda je na red došla i operacija koja je konačno doprinijela promjeni spola.

Nakon toga, s novim identitetom, Lucy se udala za Murada na maloj svečanosti u svom stanu u Londonu.

"Nakon vjenčanja sam ga vidjela dva puta. Kada se vidimo, tada i imamo seks. Nisam mu rekla da sam transeksualac, ali je morao imati sumnje kada je vidio moje ožiljke", kaže Lucy.

Međutim, Lucy je naišla na probleme i u lokalnoj džamiji, gdje odlazi na molitve, jer joj ne dozvoljavaju da klanja sa ostalim ženama. U drugoj su pak rekli da nema nikakvih problema sve dok se ponaša u skladu sa islamom. Ona nosi maramu i dosta je posvećena vjeri.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: