Showbiz
1

Manekenka koja je reklamirala donji veš zbog ljubavi prešla na islam

Klix.ba
Atraktivna Carley Watts poznata je u javnosti kao model donjeg rublja. Britanski magazini su bili puni fotografija u kojima su se vidjele njene obline i grudi, ali sve će to uskoro biti prošlost. Watts je zbog ljubavi odlučila preći na islam, a razmišlja i o pokrivanju.

Na preispitivanje svog života i onoga što radi navela je ljubav prema njenom dečku, budućem suprugu Mohammedu Salahu kojeg je upoznala tokom odmora u Tunisu. Watts neće promijeniti samo prezime i vjeru, već i mjesto stanovanja. Ona i njena dvogodišnja kći Alannah preselit će se u oktobru u grad Monastir u Tunisu gdje će Carley šest mjeseci provesti učeći o vjeri i planirajući vjenčanje.

Carley je rekla da njeni prijatelji misle da je luda i da je ovo samo faza.

"Ne mogu shvatiti kako je djevojka koja je bila posljednja u klubu odjednom spremna nositi zar. No, nakon što sam upoznala Mohammeda, odlučila sam preispitati svoj život. Ne želim više biti divlja, pokazivati grudi i pijana bauljati iz klubova", rekla je Carley za The Sun.

Svjesna je da vode različite živote, te da će u Tunisu biti potpuno drugačije, ali spremna je na to.

Iako Mohammed zna čime se Carley bavi, njegova porodica to ne zna i ne namjeravaju im otkriti jer tvrde da je dovoljno šokantno to da je samohrana majka.

"Rekao mi je da me voli i da želi da postanem njegova supruga. Prihvaća moj posao i nije me pokušao promijeniti, ali jednom kad se vjenčamo, moje će tijelo biti samo za njegove oči", rekla je Carley.

Samohrane majke su prava rijetkost u Tunisu gdje se na seks izvan braka gleda kao na nešto negativno i kažnjivo zakonom.

"Samohrane majke ne postoje u njegovom svijetu i muškarac koji je doprinjeo tome da neudata žena zatrudni ide u zatvor. U njihovoj kulturi je sve vezano za porodicu i on idealizira svoju majku. To su vrijednosti koje mi se sviđaju u njihovoj kulturi. Poštuju žene, a žene poštuju vlastita tijela. Nemaju veze za jednu noć i neobavezne odnose, a kad sam s Mohammedom, osjećam se smireno i sretno. Znam da je on muškarac za mene", zaključila je Carley.