magazin
369

Uskoro počinje najveća zabava za mališane: 2. Kids Kinđurijada

Klix.ba
Obilježavajući svoju desetu obljetnicu, Udruženje Kinđurijada organiziralo je prije tačno godinu dana zabavno-edukativni događaj za djecu pod nazivom Kids Kinđurijada.

Želja im je da, po uzoru na Kinđurijadu, veliki i prepoznatljivi event za odrasle, i ova zabava za mališane preraste u tradiciju.

Zahvaljujući uspjehu prve Kids Kinđurijade, koju je posjetilo više od 1.500 najmlađih i osnovaca te 700 odraslih, organizatori su potvrdili činjenicu kako su zabavno-edukativni sadržaji kroz radionice, najbolji način da djeca brzo i lako usvoje određena znanja, razviju kreativnost i obogate svoju maštu.

Prostor sarajevskog Doma mladih bio je poput košnice prepune radoznalih i znatiželjnih djevojčica i dječaka koji su vlastitim vještinama i maštovitošću izrađivali maske od recikliranih materijala, učili plesne pokrete, okušali se u sviranju muzičkih instrumenata, kreirali radijski program sa profesionalcima ili, pak, savladali DJ-ing.

Posebna pažnja bila je posvećena ekologiji, o kojoj su djeca učila učestvujući u interaktivnoj predstavi i tako na zanimljiv način savladala, do tada, nepoznate pojmove i životne vrijednosti.

Udruženje najavljuje 2. Kids Kinđurijadu i poziva sve mališane da se pripreme za najveću zabavu ove zime, u subotu 21. februara 2015. godine.