{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Subota je dan za kinđur: Najmlađi uživali u brojim zabavnim sadržajima u Domu mladih

Klix.ba
21.2.2015. u 14:51
37
4
Subota je dan za kinđur: Najmlađi uživali u brojim zabavnim sadržajima u Domu mladih
37
Djeca i njihovi roditelji danas mogu uživati u drugoj po redu Kids kinđurijadi koja se odražava u sarajevskom Domu mladih.
Kids kinđurijada je zabavno-edukativni projekat za djecu, u kojoj najmlađi imaju priliku uživati i u brojnim zabavnim sadržajima.

Tema ovogodišnje Kinđurijade je ekologija, a cilj organizatora je usmjeriti pažnju djece na pravilno odlaganje ambalažnog otpada i mogućnosti njegovog iskorištavanja. S tim ciljem je osmišljena edukativno kreativna radionica crtanja, slikanja i izrade kostima od recikliranog materijala, te interaktivna predstava "Tvrle ekolog" koju će djeca gledati u 16 sati.

Još neke od aktivnosti u kojima su djeca imala priliku uživati danas su radionice "Postani DJ" uz DJ-a o osnovama elektronske muzike, muzička radionica u kojoj su učili svirati na muzičkim instrumentima, plesna radionica, te radionica "Postani radio voditelj".

Na kraju današnjeg druženja, u 16:30 će se održati veliki party, kad će biti izabrana tri najbolja kinđura kojima će biti dodijeljene prigodne nagrade.

Sav prihod od današnjih ulaznica za one starije od 18 godina će ići u humanitarne svrhe za pomoć dvoipogodišnjoj Lamiji Pehlivanović kojoj je potrebno liječenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: