{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Kids kinđurijadi najmlađi će učiti o ekologiji i zabavljati se uz muziku i ples

19.2.2015. u 13:42
236
9
Na Kids kinđurijadi najmlađi će učiti o ekologiji i zabavljati se uz muziku i ples
236
Druga po redu Kids kinđurijada bit će održana u subotu, 21. februara, u sarajevskom Domu mladih. U pitanju je zabavno-edukativni projekat za djecu, a u organizaciji ističu kako im je cilj da Kids kinđurijada preraste u tradiciju, baš kao i Kinđurijada za odrasle.
Vrata Doma mladih će biti otvorena od 12 sati, a ulaz za djecu je besplatan, dok će oni stariji od 18 godina moći ući s ulaznicom po cijeni od 3 KM. Ono što je važno naglasiti jeste da će sav prihod od ulaznica ići u humanitarne svrhe za pomoć dvoipogodišnjoj Lamiji Pehlivanović kojoj je potrebno liječenje.

Tema ovogodišnje Kinđurijade je ekologija, a cilj organizatora je usmjeriti pažnju djece na pravilno odlaganje ambalažnog otpada i mogućnosti njegovog iskorištavanja. S tim ciljem je osmišljena edukativno kreativna radionica crtanja, slikanja i izrade kostima od recikliranog materijala uz modnu dizajnericu Natašu Erić, te interaktivna predstava "Tvrle ekolog" koja će biti izvedena u 16 sati.

"Djeca će imati priliku praviti različite kreacije i maske od ambalažnih materijala, čime povećavamo njihovu ekološku svijest o pravilnom razdvajanju ekološkog otpada i mogućnosti njegove reciklaže", pojasnila je Samra Jažić u ime kompanije Eko pak, prijatelja ovog projekta i prvog ovlaštenog operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom.

Na drugoj Kids Kinđurijadi djeca će imati priliku uživati i u brojnim zabavnim sadržajima.

"Iskustva prošlogodišnje Kinđurijade su pokazala kako je spoj edukacije i zabave odlična stvar, jer daje priliku djeci da brže usvajaju nova znanja. Djeca će sama učestvovati u stvaranju nečega, a u ovom slučaju kostima i maski koje će na kraju nositi i imati priliku da osvoje neku nagradu", kazala je Mirela Franković u ime organizacije Kids kinđurijade.

Za ljubitelje muzike tu su radionice "Postani DJ" uz DJ-a Bonjaskog koji će djeci prezentirati osnove DJ-inga i elektronske muzike, kao i muzička radionica u kojoj će djeca imati priliku prvi put, uz voditelja Nedima Sofića, sviraju na nekim muzičkim instrumentima.

Najmlađi će se zabavljati i uz plesnu radionicu Vedrana Marčete, kao i radionicu "Postani radio voditelj" u kojoj će učiti kako se pravi radijski program.

Na kraju druženja, u 16:30 će se održati veliki party, kad će biti izabrana tri najbolja kinđura kojima će biti dodijeljene prigodne nagrade, a tu su i besplatni sokovi, slatkiši i grickalice za sve mališane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: