60 fotografija
0

U nedjelju svečano otvorenje izložbe podvodne fotografije "Povezani vodom"

Klix.ba
"Povezani vodom" naziv je izložbe podvodnih fotografija koja će od 17. do 19. juna bit postavljena od u prizemlju Sarajevo City Centra. Postavkom 60 fotografija snimljenih na raznim egzotičnim mjestima širom planete, posjetioci će proći od mističnih olupina, do koraljnih grebena prepunih života, tamnih jezera i močvara, s oblicima života koje bih prije svrstali u vanzemaljske i smjestili na neku drugu planetu.

Svečano otvaranje izložbe je u nedjelju 17. juna u 12 sati u Sarajevo City Centru na kojem će ispred kulturnog atašea Egipatske ambasade prisustvovati Iman El-Banhawy, a izložbu će otvoriti Alen Hulusić, direktor firme Innovation & Technology koja je zastupnik Head swimming i Mares opreme za BiH.

Nakon svečanog otvorenja, posjetioci će uz zvuke violine koju će svirati Merima Muminhodžić i horne koju svira Zuhra Melić, moći pogledati postavku fotografija te razgovarati sa autorima i saznati više o podvodnoj fotografiji i ronjenju općenito. Taj dan bit će organizirana i promocija Head plivačke i Mares ronilačke opreme, gdje će posjetioci imati priliku upoznati se s opremom za plivanje i ronjenje.

Izložba "Povezani vodom" nastala je kao rezultat dugogodišnjih podvodnih ekspedicija autora izložbe u modre dubine širom naše planete, od španskih podvodnih nacionalnih parkova, preko grebena, otoka i obala Jadranskog mora, od Prevlake do Pirana, ledničkih jezera, rijeka, pećina i močvara Bosne i Hercegovine, pa sve do koraljnih grebena i svjetski poznatih olupina Crvenog mora.

Autori izložbe podvodne fotografije "Povezani vodom / Connected by Water" su renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja i Mares worldwide ambasadori Samir Solaković i Adnan Drnda koji pozivaju sve ljubitelje vode, fotografije i podvodnog svijeta da posjete izložbu koja će ih odvesti u mistični svijet plave planete kroz fotografije bh. podvodnih ambasadora i otkriju podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nisu imali prilike vidjeti.

Izložbu podvodne fotografije podržali su: Mares S.p.A., SCC - Sarajevo City Center, HEAD swimming, Inteabh d.o.o. Proevent d.o.o., Innovation&Technology d.o.o.

Medijski pokrovitelji: Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.