Bazen Otoka
187

Zaronite i razgledajte: Treća podvodna izložba skulptura u Sarajevu

Klix.ba
Klub podvodnih aktivnosti Explorer iz Sarajeva u suorganizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, 14. aprila 2018. godine, bit će domaćini treće po redu "Podvodne izložbe skulptura" na kojoj će svoje radove predstaviti vrsna bh. skulptorica Alma Selimović, ronilac Zlatan Hamamdžić i kazandžija Omar Krasnić.

Ciljevi organiziranja ovakve izložbe su promocija ronjenja kao rekreativne i sportske discipline, upoznavanje posjetilaca sa procesom obuke i predstavljanje samih umjetničkih djela u jednom specifičnom okruženju koje donosi potpuno novi i drugačiji doživljaj.

S obzirom da će skulpture biti postavljene na dnu bazena, svi posjetitelji izložbe trebaju zaroniti kako bi ih razgledali.

"Želimo naglasiti da podvodna izložba nije namijenjena samo certifiriranim roniocima i ronilačkim klubovima, već je otvorenog tipa te pružamo mogućnost svim posjetiocima da uz pomoć instruktora i naše ronilačke opreme naprave probni zaron, pogledaju podvodnu izložbu i zaljube se u ovu vrstu rekreacije. Potrebno je ponijeti samo standardnu, ličnu opremu za bazen i dobro raspoloženje.

Izložba će biti otvorena u periodu od 14:00 do 17:30 sati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.