Na bazenu Otoka
195

Ne propustite jedinstvenu izložbu u Sarajevu: Podvodna izložba skulptura

Klix.ba
Olimpijski bazen Otoka u Sarajevu, sutra će na par sati postati mala podvodna galerija na kojoj će biti predstavljene skulpture akademske kiparice Maje Matašin, ronioca Zlatana Hamamdžića radovi i kazandžije Omara Krasnića.

Osim izložbe skulptura biti će postavljena i izložba fotografija, instruktora ronjenja i podvodnog fotografa iz Hrvatske, Damira Zuruba, prvaka podvodne fotografije na takmičenju na CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji 2015. godine, koji je tada osvojio tri medalje u tri različite kategorije. Njegove fotografije su objavljivane širom svijeta u časopisima, novinama i web stranicama poput National Geographica.

Obzirom da će skulpture i fotografije biti postavljene na dnu bazena, svi koji žele da pogledaju podvodnu postavku, trebati će da ispune jedan uslov - da zarone. Posjetioci sa sobom trebaju donijeti samo ličnu opremu za bazen. Također, mislili smo i na one koji ne žele da rone, tako da će se fotografije i jedan dio skulptura naći izložen u vanjskom dijelu bazena.

Podvodnu izložbu skulptura moguće je pogledati od 14:00 do 17:30 sati na Olimpijskom bazenu Otoka.