{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu izložba podvodne fotografije "Povezani vodom"

6.6.2018. u 09:50
112
3
U Sarajevu izložba podvodne fotografije "Povezani vodom"
112
U Sarajevu izložba podvodne fotografije "Povezani vodom"
Izložba "Povezani vodom" nastala je kao rezultat dugogodišnjih podvodnih ekspedicija autora izložbe u modre dubine širom naše planete, od španskih podvodnih nacionalnih parkova, preko grebena, otoka i obala Jadranskog mora, od Prevlake do Pirana, ledničkih jezera, rijeka, pećina i močvara Bosne i Hercegovine, pa sve do koraljnih grebena i svjetski poznatih olupina Crvenog mora.
Izložba fotografija "Povezani vodom" bit će postavljena u prizemlju Sarajevo City Centra od 17. do 19. juna ove godine. Bit će izloženo 60 fotografija snimljenih na raznim egzotičnim mjestima širom planete.

U okviru postavke izložbe posjetioci će moći razgovarati sa autorima i saznati više o podvodnoj fotografiji i ronjenju općenito. Bit će organizirana i promocija Head plivačke i Mares ronilačke opreme, gdje će posjetioci imati priliku upoznati se sa opremom za plivanje i ronjenje.

Prvi dan postavke izložbe, 17. juna, bit će upriličeno Svečano otvaranje izložbe u 12 sati na kojoj će prisustvovati Iman El-Banhawy, iz kulturnog atašea Egipatske ambasade, a izložbu će otvoriti Alen Hulusić, direktor firme Innovation & Technology koja je zastupnik Head swimming i Mares opreme za BiH.

Ovom izložbom podvodne fotografije autori nas vode do mističnih olupina, nijemih svjedoka burne ljudske povijesti, do koraljnih grebena prepunih života, tamnih jezera i močvara, sa oblicima života koji bismo prije svrstali u vanzemaljske i smjestili na neku drugu planetu.

Autori izložbe podvodne fotografije "Povezani vodom / Connected by Water" su renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja i Mares worldwide Ambasadori Samir Solaković i Adnan Drnda.

Autori fotografija pozivaju sve ljubitelje vode, fotografije i podvodnog svijeta da posjete izložbu koja će ih odvesti u mistični svijet Plave planete kroz fotografije BiH podvodnih ambasadora i otkriju podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nisu imali prilike vidjeti.

Izložbu podvodne fotografije podržali su : Mares S.p.A., SCC - Sarajevo City Center, HEAD swimming, Inteabh d.o.o. Proevent d.o.o., Innovation&Technology d.o.o.

Medijski pokrovitelji: Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: