magazin
50

U nedjelju se otvara skijalište "Gornje Pale-Ravna planina"

Klix.ba
U nedjelju, 04. januara 2015. godine, u 11 sati na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Express“ svečano će biti otvoreno novo skijalište "Gornje Pale - Ravna planina“.

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje takmičenja, zvanično će otvoriti reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić. Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale - Jahorina, kao i projekta "Ćiro“ koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudit će toga dana besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ski-centar se nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na 3 kilometra od centra Pala (Magistralni put M5 prema Podgrabu). Od sadržaja gostima će biti na raspolaganju parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski-vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola“.

Osim istupa domaćih i međunarodnih zvaničnika, tokom svečanosti otvaranja ski-centra predviđen je i nastup paraglajdera. U zabavnom dijelu programa nastupit će muzička zvijezda Nikola Rokvić.

Svi mediji najljubaznije su pozvani da prisustvuju ovom događaju i da o tome obavijeste javnost.