|

U nedjelju svi na Bjelašnicu: Obećana dobra zabava uz grah i čaj

U nedjelju svi na Bjelašnicu: Obećana dobra zabava uz grah i čaj
197
Klix.ba
19.12.2014. u 10:08
33
komentara
197

dijeljenja
U nedjelju svi na Bjelašnicu: Obećana dobra zabava uz grah i čaj Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Bjelašnici na platou ispred Hotela Maršal će u nedjelju 21. decembra sa početkom u 13:00 sati biti otvorena zimska turistička sezona.
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo poziva građane Kantona Sarajevo da prisustvuju otvaranju zimske turističke sezone 2014/2015. godine u nedjelju dođu na Bjelašnicu.

Planiran je i prigodan kulturno-zabavni program. U okviru programa održat će se i promotivno-prodajna izložba rukotvorina i mali sajam eko proizvoda s ovog područja.

Nakon završetka programa, bit će podijeljeno i 2.000 besplatnih porcija graha i čajeva prisutnim građanima.

Iako su iz preduzeća ZOI’84 najavili besplatno skijanje na ovaj dan, to nažalost neće biti moguće, jer na našim olimpijskim planinama nema dovoljno snijega.

Također, građani koji u nedjelju budu željeli doći na otvorenje zimske sezone imat će osiguran prijevoz do Bjelašnice. Autobusi će kretati u 09:00 sati sa polazne stanice u ulici Franje Račkog kod Zemaljskog muzeja, a povratak je planiran u 16:00 sati sa Bjelašnice. Cijena povratne karte za odrasle je 7,40 KM, a za djecu 5,30 KM.

Organizatori otvaranja su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Kantonalno javno preduzeće ZOI'84 i Hotel Maršal.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...