BiH
116

U nedjelju Snow party na Bjelašnici

Klix.ba
Bjelašnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bjelašnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
KJP ZOI 84 Sarajevo će u nedjelju, dana 01. februara 2015. godine u terminu od 09.00 do 16.00 sati prvi put ove sezone organizirati Snow party na fudbalskom terenu (Babin do) na Bjelašnici, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Uz nastup DJ-a i promotivne cijene pića (kuhano vino po cijeni od 3 KM, pivo po cijeni od 2 KM, čaj po cijeni od 1 KM i sl. ) pripremljen je novi koncept cjelodnevne zabave za sve posjetioce na Olimpijskoj planini Bjelašnica. Cilj organiziranja ovakve vrste manifestacije je promocija zimskog turizma i naših turističkih potencijala.

Preduzeće ZOI 84 donijelo je odluku da organizira ovakvu vrstu zabave na Bjelašnici kako bi što veći broj zainteresovanih mogao uživati u novom vidu zabavnog sadržaja na ovoj planini.

"Napominjemo, KJKP 'GRAS' obezbijedio je redovnu liniju do Bjelašnice svakim radnim danom i vikendom. Polazak je ispred Zemaljskog muzeja u 09.00 sati, a povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 7,40 KM, dok je cijena za djecu 3,40 KM. I kompanija Centrotrans Eurolines od 2. januara uvela je redovnu autobusku liniju Vijećnica – Bjelašnica. Polazak autobusa je svaki dan u 8.30 sati ispred Vijećnice, usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica, a povratak je zakazan za 16.00 sati. Autobus će saobraćati do 28. februara, dok će od 1. do 31. marta saobraćati subotom i nedjeljom prema istom redu vožnje. Cijena karte za odrasle u jednom smjeru iznosi 5 KM, dok je povratna karta 7 KM. Cijena autobuska karte za djecu do sedam godina je 3 KM, a povratna karta 5 KM. Ovim putem pozivamo sve građane da dođu i zabave se na Bjelašnici", navodi se u saopštenju.