Chiara Ferragni
106

Najbogatija modna blogerica na svijetu iz karantina u Italiji poručila: Ovo je ozbiljna stvar

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Italijanka Chiara Ferragni, najbogatija modna blogerica na svijetu, jedna je od onih koja se našla u karantinu zbog širenja koronavirusa.

Chiara se javno angažirala kako bi pomogla u osvještavanju javnosti o važnosti pridržavanja uputa Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) tokom epidemije koronavirusa. Također, Ferragni svakodnevno dijeli fotografije iz svog doma u Italiji gdje je trenutno u karantinu zajedno sa svojom porodicom.

"Moja ekipa iz karantine", napisala je ljepotica u opisu fotografije na kojoj pozira sa sinom i njihovim kućnim ljubimcem.

Komentirala je i one koji tvrde da je koronavirus "pretjerivanje".

"Cijela Italija je zatvorena i u kućnim karantinima. Cijela Italija. Dosta mi je ljudi koji ovo ne shvataju ozbiljno", kazala je i dodala i da je zatvorena njena trgovina u Milanu zbog sigurnosti zaposlenika.

Chiara i njen suprug angažirali su se u skupljanju donacija za borbu protiv koronavirusa, za što su i sami donirali 100 hiljada eura. Zasad je na GoFundMe platformi skupljeno preko tri miliona eura u samo 24 sata, a donacije su stigle iz 92 zemlje.