Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo sto se tice djece bi trebalo pisati u svakom ugovoru.
Neke drzave priznaju brakove sklopljene u vjerskim ili nekim drugim institucijama, a sto proizikazi iz nekih drzavnih zakona. Medjutim ukoliko dodje do razvoda braka sklopljenog u vjerskim institucijama opet drzavni sudovi regulisu zakonski sta kome I pod kakvim uslivima pripada ukoliko se pojedinci u sporu obrate sudskim organima. Tako da ispada da su oni dogovori ispred vjerskog lidera koji je aminovao brak neformalni, a provodi se ono sto donesu sudovi.
Predbracni ugovori su prava stvar posebno za dobrostojece/bogate osobe.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ostati bez djece i ostati bez skrbnistva nad djecom su dva razlicita pojma
ti si tipican papak kad ne znas adekvatno odgovoriti pocnes vrijedjati
u svakom slucaju ovo "drzanje za muda" prijetnjom da ce mu "uzeti" djecu je prvenstveno jezivo zbog trgovanja djecom, jer ne samo da otac ima pravo na djecu, nego i djeca na oca, makar bio prevarant i kurvarcina. to ne znaci da nije dobar otac. osim toga, sud bi trebalo da odluci kome djeca pripadaju i to na osnovu onoga sto zakljuci STA JE NAJBOLJE ZA DJECU, a ne ko je koga prevario. tek nakon toga mi je ovo jadno, ponizavajuce, nedostojno covjeka/zene na ovakav nacin se "obezbjediti" da ce ti partner biti vjeran. nikada, ali nikada djeca ne bi smjela doci u takve kombinacije. i da je roditelj ubica, on je i dalje djetetov roditelj i DIJETE IMA PRAVO na roditelja, a sud treba da odluci da li je taj roditelj eventualno opasan po dijete. cuj djecom ga ucjenjuje na vjernost. prava majka, nema sta. pih.
vidi koliko povjerenje vlada u njihovoj vezi ! ugledajmo se na nji !
vaistinu...
Nije Andja luda. Ne, ne
Slabo koji brak se spaja u svijetu poznatih bez ovih ugovora, mada njih dvoje su dugo skupa valjda su fino sve razjasnili!
ovaj ugovor je sasvim OK.......
Nisam Brad, al mogu Pitt!
To je dobro, ne bi valjalo da mu je rekla, ostat ćeš bez facebooka....
al bih volio da kresnem ovu andjelinu pa makar sve propalo :D
Zna Anđa šta je Dženi uradila.
Zna i da je svoju sreću i brak izgradila na tuđoj nesreći.
"Par je potpisao i testament u kojima većinu njihovog vlasništva ostavljaju Maddoxu, Paxu, Zaharai, Shilohi, Knoxu i Vivienne." Ha predbračni, ha testament...isto ti ga dođe :D
NIJE ANGELINA NAIVNA UOPŠTE.
Sve rade advokati.Nema to veze s naivnoscu.
bezzz
A ona njega moze prevariti?
Jednostrano. Nisu napravili sporazum šta će biti ako njega Anđa predari. :)