magazin
9

Sarajevski maturanti došli na treninge kako bi bili dio najveće evropske maturantske porodice

Klix.ba
Plesna Akademija Romantik po deseti put u Bosni i Hercegovini organizuje Maturantsku paradu. Preko pet stotina maturanata sarajevskih srednjih škola posjetilo je u prošlu subotu Studio 1 kako bi prisustvovali prvom treningu.

Isti dan održan je i party dobrodošlice za sve sudionike Maturantske parade, najveće maturantske zabave na svijetu.

Ove se subote očekuje još veći broj maturanata jer se ove sedmice završavaju prezentacije i prijave maturanata za ovu veličanstvenu smotru mladih.

Kako niko nebi bio "zakinut" za party dobrodošlice, organizatori su se odlučili da svima koji nisu bili prošle subote omoguće isti ugođaj i ove sedmice sa još jednim partyjem.

Interesantna novina je da se u sklopu Maturantske parade od ove godine uvodi i takmičenje srednješkolskih grupa odnosno DJ-a pod nazivom „I mi za vas note imamo“. Tako će srednješkolske grupe i DJ-i imati priliku da se kroz takmičenje u aprilu i maju bore za ulogu predgrupe na završnom koncertu 20. maja.

Najbolji će dobiti i profesionalni video materijal u produkciji Flash Productiona.

"Pozivamo sve maturante da nam se pridruže i uživaju u svemu što je organizator pripremio za jubilarnu desetu Maturantsku paradu. Kao partner i ove godine se pojavljuju Fondacija Hastor čiji će stipendisti, njih blizu 1.500, takođe sudjelovati u defileu ulicama Sarajeva 20. maja te ASA Prevent kao generalni sponzor", stoji u saopćenju Akademije Romantik.