BiH
7

Posljednje pripreme za 10. Maturantsku paradu

Klix.ba
U sklopu priprema za 10. Maturantsku paradu maturanti Sarajeva bili su gosti travničkog Univerziteta gdje su održali i jednu od posljednjih proba.

Nije još mnogo ostalo do posljednjeg zvona za ovogodišnju generaciju maturanata i završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja - najsretnije i najbezbrižnije doba u životu svakog čovjeka.

Plesna akademija Romantik već desetu godinu pobrinula se da obogati sadržajima to doba kao i da ujedini sve maturante u jedinstvenom projektu Maturantska parada u kojem su BiH maturanti zajedno sa više od 30.000 maturanata iz 80 gradova u 12 evropskih zemalja.

Jedan od posljednjih treninga održan je ispred Univerziteta Travnik gdje je za sarajevske maturante održan i mini koncert Denijala Ahmetovića sa svojim bendom. Uposlenici univerziteta organizovali su prijevoz za ovogodišnju generaciju maturanata, kao i sendviče te obilazak same zgrade Univerziteta koji je i jedan od sponzora ovogodišnje Maturantske parade.

Kako su nam rekli organizatori, do 20. maja kada će maturanti zajedno sa stipendistima Fondacije Hastor proći ulicama Sarajeva od Trga Djece Sarajeva do Sarajevo City Centra, imat će još jedan trening u Studiju 1 gdje će imati party 14. maja te generalnu probu na Termalnoj rivijeri Ilidža gdje će biti organizovan i pool party.

Dvadesetog maja će biti gosti na velikom koncertu Amela Ćurića u My Faceu.

"Pozivamo sve maturanti koji se nisu do sada uključili u ovogodišnju Maturantsku paradu da to učine 14. maja u 13 sati u Studiju 1", ističu iz Plesne akademije Romantik.