magazin
0

Počele pripreme za 10. Maturantsku paradu

Klix.ba
Maturanti srednjih škola Kantona Sarajevo u subotu 12. marta krenut će sa prvim treninzima kako bi zajedno sa još 30.000 maturanata 20. maja, ispred Sarajevo City Centra, otplesali zajedničku koreografiju i time pokazali zajedništvo i spremnost da u bliskoj budućnosti sa svojim vršnjacima iz evrope, koristeći svoju pamet i znanje, preuzmu liderske uloge i zajedno nas povedu u ljepšu budućnost.

Ovogodišnjoj generaciji maturanata će se pridružiti i stipendisti Fondacije Hastor koja je partner projekta i koja ove godine slavi deset godina svog postojanja.

"Uzimajući u obzir da broj stipendista ove fondacije iznosi oko 1.500, možemo očekivati da će se na ulicama Sarajevo 20. maja naći preko 2.500 mladih u plavo-žutoj karnevalskoj povorci", kazali su organizatori.

Cijela ovogodišnja 10. Maturantska parada vodi se pod sloganom "Stop nasilju".

Tako će maturanti svojim primjerom pokazati da se svi problemi, susreti sa nepoznatim mogu riješiti dijalogom.

Treninzi će se održavati u "Studiju 1", Kolodvorska 12. Organizatori, Plesna Akademija Romantik, obišli su većinu škola tako da maturanti već znaju kada su njihovi termini treninga. Ipak svi oni koji još uvijek nisu upoznati sa terminima treninga i drugim pojedinostima vezanim za Maturantsku paradu, mogu se informisati putem Facebook stranice.

Organizatori su pripremili i party dobrodošlice za sve sudionike Maturantske parade koji će biti održan također u subotu 12. Marta sa početkom u 20:00 sati u Studiju 1.